Data publicării:
Prăjitură cu budincă, gata în 15 minute. Nu este nevoie de coacere
Dacă vrei să te bucuri de o prăjitură delicioasă care se prepară rapid, ai ajuns unde trebuie. Iată rețeta.
Ingrediente
1 l de apă
2 plicuri de nescafe 2 în 1
200 g zahăr brun
200 g de făină
Crema
1 l de lapte
2 pungi de budincă de vanilie
12 linguri zahăr
170 g unt
150 ml de frişcă
Vezi și: Prăjitura "5 minute". Nu este nevoie de coacere
Glazura
150 g de ciocolată
4 linguri de lapte
2 linguri de ulei
50 g unt
Cum se prepară
Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.
Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.
După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.
Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.
Vezi și: Prăjitura gata în 10 minute. Nu este nevoie de coacere!
Clătite elvețiene de cartofi. Cea mai bună gustare din doar 4 ingrediente: Rețeta
BONUS:Prăjitura 4×4
Ingrediente
- 200 gr făină 650
- 200 gr ouă
- 200 gr unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr
- 10 gr praf de copt
- 200 gr fructe confiate (opţional)
- ciocolată neagră, nuci, stafide (opţional)
Cum se prepară
În vasul mixerului batem spumă ouăle şi zahărul tos, la viteză mare, timp de 8-10 minute sau până îşi dublează volumul şi devin albicioase. Adăugăm untul topit şi amestecăm bine. Adăugăm apoi făina, cernută împreună cu praful de copt şi amestecăm uşor, pentru omogenizare, potrivit gatituleusor.ro. La final, adăugăm fructele uscate, ciocolata rasă, nucile, stafidele sau ce vreţi să mai folosiţi. Punem compoziţia în vas de yena sau tava de copt rotundă tapetată cu hârtie de copt (20-22cm diametru). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News