Prăjitură cu brânză și fructe. E pufoasă și extrem de gustoasă. Rețeta pas cu pas
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Prăjitura cu brânză și caise este pufoasă și extrem de gustoasă.

Pentru aluat


 300 g făină
 150 g unt
 3 linguri zahăr
 80 ml lapte sau apă călduță
 un praf sare

Pentru umplutură


 1 kg brânză de vaci
 3 linguri griș
 6 ouă
 200 g zahăr pudră
 10 caise

Mod de preparare

Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie.

Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul, notează retetepractice.ro. Peste aluat se pune un strat de caise (sau alte fructe), curățate de sâmburi și apoi brânza. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel