Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Prăjitura Cornelia se prepară extrem de ușor, fără să ai nevoie de cuptorul încins. Este un desert răcoros care nu necesită coacere. Iată rețeta.

Ingrediente blat:

- biscuiţi 800 g

- fulgi de cocos 5 linguri

- Nutella/Finetti 7 linguri

- unt 100 g

- frişcă lichida 150 g

Ingrediente cremă de vanilie:

- lapte 1,2 l

- zahăr 240 g

- gălbenuşuri 3 buc

- amidon (de porumb) 130 g

- unt 120 g

- esenţă de vanilie 1 linguriță

- zahăr vanilat 3 plicuri

- sare

Ingrediente glazură:

500 g ciocolată Nestle pentru gatit-

- frişcă lichida 300 ml

Cum se prepară

Biscuiţii trebuie mărunţiţi în robotul de bucătărie sau manual. Amestecaţi apoi într-un castron biscuiţii cu fulgii de cocos, scrie delicatese.net. Într-un castron separat amestecaţi crema de cicolată cu frişca lichidă şi untul. 

Turnaţi compoziţia peste biscuiţi şi amestecaţi bine. Într-o tavă de aprox 24 de cm puneţi hârtie de copt şi turnaţi amestecul de biscuiţi. Întindeţi uniform folosind o lingură. Într-o cratiţă puneţi laptele rece, zahărul, amidonul, gălbenuşurile (amestecate în prealabil cu telul), zahărul vanilat şi un praf de sare. Puneţi cratiţa pe foc mic şi amestecaţi să nu se lipească. Când compoziţia s-a îngroşat luaţi de pe foc.

Într-un castron separat bateţi untul până se face spumă şi încorporaţi apoi treptat crema. Adăugaţi esenţa de vanilie şi amestecaţi bine. Puneţi crema de vanilie peste blatul de biscuiţi şi uniformizaţi folosind o spatulă.

Prepararea glazurii de ciocolată: rupeţi ciocolata în bucăţele mici şi amestecaţi cu frişca lichida. Apoi, puneţi la topit la bain marie până se înmoaie de tot.

Lăsaţi crema obţinută la răcit şi apoi întindeţi peste crema de vanilie. Tava se dă la rece circa 3-4 ore să se întărească bine, apoi se poate tăia şi servi.

Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel