Prăjitura care se topește în gură: ai nevoie doar de două albușuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prăjitura care se topește în gură, ai nevoie doar de două albușuri. Sursa foto: freepik.com
Prăjitura care se topește în gură, ai nevoie doar de două albușuri. Sursa foto: freepik.com
Prăjitura coaptă după această rețetă va fi moale ca un nor și se va topi în gură. Desertul se prepară în cel mai scurt timp și ai nevoie de câteva ingrediente.

Este ideală pentru o gustare cu prietenii sau pentru un mic dejun dulce. De asemenea, prăjitura este excelentă și pentru copiii, care o pot servi alături de o cană de lapte sau un pahar de suc de fructe. Tot ce trebuie să faci este să o prepari.

Ingredientele de care ai nevoie:

200 de grame de făină,

2 albușuri,

150 ml apă,

150 de grame de zahăr,

100 ml ulei de floarea soarelui,

un praf de sare,

1 lămâie,

1 plic de praf de copt,

zahăr pudră după gust.

 

Procedura, pas cu pas

 

În primul rând, pune albușurile într-un castron și mixează-le bine cu un praf de sare. Într-un alt vas se toarnă apa, uleiul de semințe de floarea soarelui, sucul de lămâie, zahărul și se mixează bine.

Se adaugă apoi făina cernută și praful de copt și se mixează în continuare. Completează cu coaja rasă de lămâie. Se amestecă totul bine până vei obține un aluat omogen.

Clătite colorate fără aditivi chimici: ai nevoie de trei produse din cămară

La final, se pun și albușurile bătute spumă și se încorporează ușor, cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu demonta amestecul.

Aluatul se toarnă totul într-o formă înaltă, rotundă și se coace la 180°C, timp de aproximativ 35-40 de minute.

Brioșe cu mere, o idee grozavă pentru micul dejun. Rețeta simplă

Odată coaptă, prăjitura se lasă să se odihnească puțin. Apoi stropește cu zahăr pudră și servește prăjitura moale ca un nor pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel