Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prăjitură bestială cu cafea - fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii. Sursa - Pexels
Prăjitură bestială cu cafea - fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii. Sursa - Pexels
Pregătirea unui desert poate fi uneori o activitate lungă și relativ complicată. Vă prezentăm rețeta unei pră jituri cu cafea, pentru care nu aveți nevoie de unt, lapte și făină. În plus, o felie are doar 170 de calorii.

Prăjitura cu cafea are o aromă intensă și inconfundabilă. Preparată cu cafea decofeinizată, poate fi bună și pentru copii.

Odată ce o vei încerca, vei dori să o mai prepari, dacă nu în fiecare zi, atunci în fiecare săptămână.

Și nu doar că este delicioasă, ci este și foarte ușoară, deoarece nu conține nici făină, nici unt.

Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior

Prăjitură cu cafea fără unt, lapte și făină. Ingredientele pentru șase porții:   

o jumătate de kilogram de ricotta ușoară;

65 de grame de espresso sau cafea decofeinizată;

40 de grame de amidon de porumb;

80 de grame de ștevia sau 120 de grame de zahăr alb,

trei ouă.

Pregătirea prăjiturii cu cafea fără unt, lapte și făină

Primul lucru este să preparați cafeaua. Puteți folosi și cafea solubilă. Cafeaua trebuie să se răcească.

În acest moment, luați un vas destul de mare și puneți ricotta, ștevia (sau zahărul normal) și lucrați totul cu un tel.

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică

Când amestecul ajunge la o consistență cremoasă, adăugați, pe rând ouăle, amestecând bine tot timpul.

Mai departe, cerneți amidonul de porumb  și adăugați-l în compoziție, amestecând mereu. Acum este timpul să adăugați și cafeaua răcită.

 

Brioșe cu aromă de pizză: super gustoase și ușor de preparat

Luați o formă de copt, cu diametrul de 20 de centimetri, turnați în ea aluatul și dați tava la cuptor pentru o oră, la 170 de grade.

Când este coaptă, prăjitura se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se dă la frigider pentru minim trei ore. După trei ore, prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, se feliază și se aduce la masă. Poftă bună! 

Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 50 de minute
Timp de odihnă în frigider: trei ore
Timp total: aproximativ patru ore
Porții: șase
Calorii: 170 per felie

Desert rafinat, preparat din mere, dovlecei și morcovi: un preparat sănătos pentru cei care sunt la dietă

Deseori, fructele, legumele, brânzeturile și alte alimente ajung, inevitabil, la gunoi după câteva zile, dacă nu le consumăm. Cei care iubesc mâncarea pot fi creativi în bucătărie, folosind alimentele rămase în frigider și evitând, astfel, risipa de alimente.

Dacă în frigider au rămas legume și mere, puteți pregăti un desert cu adevărat delicios. În acest fel, nimic din ceea ce ați cumpărat nu va fi aruncat.

Tartă de ciocolată și banane: fără făină și fără coacere. Este atât de bună, încât se termină cât ai clipi de pe mese

Rețeta pe care o prezentăm este o prăjitură moale și gustoasă, care poate fi preparată într-un timp foarte scurt, folosind alimentele care se afla la frigider.

Iată ingredientele necesare:

un dovlecel dat prin răzătoare,

mere date prin răzătoare,

2-3 morcovi dați prin răzătoare

un pahar de smântână;

un pahar de făină;

zahăr pudră;

chipsuri de ciocolata;

jumătate de pahar de nucă de cocos rasă;

jumătate de pahar de ulei de măsline;

jumătate de pahar de alune zdrobite,

3 ouă;

1 plic praf de copt;

sare, scorțișoară și puțin zahar vanilat.

Desert rafinat, preparat din mere, dovlecei și morcov. Preparare

Pregătirea acestui desert este foarte rapid.  Într- bol de pun cele trei mere care se amestecă bine cu un praf de sare, zahărul vanilat și praful de copt. Adăugați, pe rând, merele rase, dovlecii și morcovii rași.

Urmează, scorțișoara, smântâna și uleiul de măsline. La final, se adaugă chipsurile de ciocolată și alunele zdrobite. Trebuie să amestecați bine toate ingredientele.

Aluatul se toarnă într-o formă de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Desertul se coace la 160 grade, timp de 60 de minute.

Negresă delicioasă, fără făină și fără unt. Un desert rapid, făcut din patru ingrediente

Verificați cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă, pentru a vă asigura că nu rămâne crudă în interior. Când este gata, se decorează cu nucă de cocos. Vă puteți bucura de acest desert autentic la micul dejun sau ca și gustare. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel