PRĂJITURA ANA. Cea mai simplă REȚETĂ de desert
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă ți-e poftă de ceva dulce și ai chef să intri puțin în bucătărie, această rețetă de prăjitură îți va face cu ochiul. Se prepară foarte ușor. Iată ce ai de făcut.

Ingrediente

Blatul:

- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 plic creme ole de ciocolată

Crema:

- 1 ciocolată de 100 g amăruie
- 300 ml frişcă lichidă
- încă 300 ml de frişcă lichidă (la sfârşit)

Vezi și: Pizza rapidă la tigaie. Rețeta ușoară, gata în 15 minute

Mămăliguţă umplută. Rețeta tradițională pe care românii o iubesc

Cum se prepară

Se bat albuşurile și apoi se adaugă zahărul treptat, după care, pe rând, câte un gălbenuş şi se freacă după fiecare. La sfârşit, punem plicul de creme ole câte puţin şi mai amestecăm cu mixerul 15 secunde, potrivit gustos.ro. Se coace în cuptorul preîncălzit 25 minute.

Se rupe ciocolată, se pune în frişcă şi apoi pe foc. Se amestecă până se topeşte toată ciocolata. Nu se lasă să fiarbă deloc, se aduce doar la punctul de fierbere şi, când s-a topit ciocolata, se stinge focul. Se dă la rece la frigider 24 ore sau mai puţin. Trebuie să fie tare în momentul când o scoatem de la rece a doua zi.

Se bagă mixerul în ea şi se amestecă turnând treptat cealaltă parte de frişcă, adică 300 ml, pe rând. Peste blatul răcit se pune această spumă ganache. 

Vezi și: Ciorbă de peşte cu roşii, rețeta. Felul de mâncare surprinzător de bun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel