Prăjitura Alexandra. Deliciu cu budincă și căpșune. Rețeta de senzație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Prăjitura Alexandra este perfectă pentru zilele de weekend sau chiar începutul săptămânii. Îți va îndulci zilele și vei face senzație printre cei dragi.

Ingrediente pentru blat

- 3 gălbenușuri

- 1 ou întreg

- 7 linguri zahăr

- 5 linguri ulei

- 8 linguri făină

- 1 pliculeţ mic praf de copt

- 80 ml lapte sau apă minerală

Ingrediente pentru cremă

- 500 g căpșuni proaspete

- 200 g zahăr tos vanilat

- 6 linguri zahăr normal

- 3 plicuri  budincă de căpșune

- 3 albuşuri

Ingrediente pentru decor

- 100 g de frișcă

Cum se prepară

Preparare blat

Într-un bol se sparge oul întreg, se adaugă cele 3 gălbenuşuri, se adaugă zahărul şi se mixează până se omogenizează perfect. În compoziţie se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor până se încorporează bine, scrie gustoase.ro.

La final, se adaugă treptat laptele și se amestecă la viteză redusă până obţinem un aluat omogen fără cocoloaşe. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară cu diametrul de 22x32cm, apoi se toarnă compoziţia şi se dă tava la copt în cuptorul încălzit la 200 ° C. Se coace circa 20-30 minute, până se rumeneşte frumos la suprafaţă. Apoi, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă. Blatul nu va fi unul foarte crescut.

Preparare cremă

Căpşunele se spală bine sub jet de apă, li se înlătură codiţele şi se taie în bucăţi cât mai mici. Se pun într-o oală, apoi peste ele se adaugă 200 g de zahăr tos și 5 linguri de apă. Se pune oala la fiert şi se fierbe aproximativ 15-20 de minute până obţinem un sos uşor legat. Din sosul obţinut se pun deoparte 3-4 linguri,vom avea nevoie de ele la asamblare.

În acest timp, se bat albuşurile separat cu cele 6 linguri de zahăr până se întăresc ca o bezea. Bezeaua se încorporează în sosul uşor fierbinte şi se amestecă bine. Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se lasă la răcorit. După ce budinca s-a răcorit uşor, se adaugă peste ea sosul de căpşune şi se amestecă ușor cu o spatulă sau o furculiță, de jos în sus pentru a rămâne o cremă uşor aerisită.

Asamblare prăjitură

Peste blatul din tavă se întind cele 4 linguri de sos puse deoparte. Apoi, se toarnă uniform crema. Se nivelează cu o spatulă şi se dă la rece prăjitura, peste noapte. A doua zi, cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, se taie în cubulețe şi se decorează cu frişca bătută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel