Prăjitura "Acoperiș de casă". Rețeta rapidă și senzațională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Prăjitura "Acoperiș de casă" se prepară rapid și va face senzație pe masă. Cei dragi vor fi cuceriți de acest desert delicios.

Ingrediente

1 foaie mare de napolitană
36 pişcoturi
250 g unt sau margarină Rama
2 plicuri de budincă ciocolată (poate fi şi cu alte arome)
500 ml lapte
200 g zahăr

Cum se prepară

Tăiem foaia de napolitană în trei părţi în aşa fel încât pe partea de jos să încapă una lângă alta, 3 pişcoturi. Budincile le amestecăm cu zahărul şi adăugăm treptat laptele rece. Punem la fiert până se îngroaşă. Lăsăm budinca la răcit şi, între timp, spumăm untul (margarina) cu 3 linguri zahăr pudră. La untul spumat adăugăm apoi treptat budinca răcită şi spumăm cu mixerul mai departe până ce crema se omogenizează, potrivit bucatareselevesele.ro.

Asamblare: Peste partea mai lată de napolitană punem un rând de cremă peste care vom aşeza pişcoturile în aşa fel încât să încapă trei una lângă alta, după cum am spus şi mai sus. Peste aceste pişcoturi aşezăm un alt rând de cremă, apoi un rând cu două pişcoturi, din nou crema, apoi un rând de un singur pişcot pe mijloc şi deasupra punem restul de cremă rămas. Aşezăm de o parte şi de alta celelate două fâşii de napolitană încât să formeze un acoperiş şi glasăm cu glazură de ciocolată. Lăsăm la rece până a doua zi, apoi feliem şi prăjitura se poate servi.

BONUS: Prăjitura "5 minute"

Ingrediente

200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune

Cum se prepară

Începem prin a pune ciocolata într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişca lichidă. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.

După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%. Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare. Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini. 

Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura. Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel