Ingrediente
1 foaie mare de napolitană
36 pişcoturi
250 g unt sau margarină Rama
2 plicuri de budincă ciocolată (poate fi şi cu alte arome)
500 ml lapte
200 g zahăr
Cum se prepară
Tăiem foaia de napolitană în trei părţi în aşa fel încât pe partea de jos să încapă una lângă alta, 3 pişcoturi. Budincile le amestecăm cu zahărul şi adăugăm treptat laptele rece. Punem la fiert până se îngroaşă. Lăsăm budinca la răcit şi, între timp, spumăm untul (margarina) cu 3 linguri zahăr pudră. La untul spumat adăugăm apoi treptat budinca răcită şi spumăm cu mixerul mai departe până ce crema se omogenizează, potrivit bucatareselevesele.ro.
Asamblare: Peste partea mai lată de napolitană punem un rând de cremă peste care vom aşeza pişcoturile în aşa fel încât să încapă trei una lângă alta, după cum am spus şi mai sus. Peste aceste pişcoturi aşezăm un alt rând de cremă, apoi un rând cu două pişcoturi, din nou crema, apoi un rând de un singur pişcot pe mijloc şi deasupra punem restul de cremă rămas. Aşezăm de o parte şi de alta celelate două fâşii de napolitană încât să formeze un acoperiş şi glasăm cu glazură de ciocolată. Lăsăm la rece până a doua zi, apoi feliem şi prăjitura se poate servi.
BONUS: Prăjitura "5 minute"
Ingrediente
200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune
Cum se prepară
Începem prin a pune ciocolata într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişca lichidă. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.
După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%. Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare. Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini.
Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura. Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Călin Donca, nou mesaj din spatele gratiilor / Răspuns pentru Dorian Popa / Ce se întâmplă cu banii celor care au investit în panouri / video
- ICCJ: Badea, Ciuvică, Gâdea primesc despăgubiri de la Camelia Bogdan. Fosta judecătoare cerea 100 de milioane de lei
- Liderul FPÖ îl compară pe Nehammer cu o cămilă. Care e motivul ironiei
- BANCUL ZILEI: Un primar, la încheierea conturilor cu viața...
- E bine să certăm copilul când greșește? Care sunt cuvintele magice pe care părintele ar trebui să le spună
- Lilith intră în Fecioară. Ce provocări aduce pentru zodii până în iunie 2024
- Horoscop 2-8 octombrie. Zodia care vrea să facă dreptate pentru cei dragi. Daniela Simulescu: Nu încerca să rezolvi ceva ce nu ai rezolvat la tine / video
- Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video
- Cea mai nouă șarlatanie. Dan Negru: Mândria și orgoliul au luat locul smereniei și cumsecădeniei
- Mircea Badea, reacție după incidentul lui George Simion cu bărbatul care-l întreba insistent „Cum este să fii rusofil?”