Prăjitura "5 minute". Nu este nevoie de coacere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Prăjitura "5 minute" este desertul ideal atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție, mai ales că se prepară fără a fi nevoie de coacere.

Ingrediente

200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune

Cum se prepară

Începem prin a pune ciocolată într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişcă lichidă.  Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.

După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%. Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare. Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini. 

Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura. Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.

Vezi și: Prăjitura gata în 10 minute. Nu este nevoie de coacere!

BONUS: Prăjitura 6 linguri

Ingrediente

Blat

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri ulei
6 linguri lapte
6 linguri griș
6 linguri făină
2 pachete praf copt
2 pachete zahăr vanilat
2 pachete de tort gelee

Sirop

3 pahare lapte călduţ
1 pahar zahăr ( pahar de 200 ml)

Cum se prepară

Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă cu zahărul şi un praf de sare, până obţinem o spumă tare. Separat amestecăm gălbenuşurile cu laptele şi uleiul, amestecând încontinuu pentru omogenizare, culiliinbucatarie.ro.  Adăugăm grişul, făina şi praful de copt. Mixăm bine în continuare. În compoziţia cu gălbenuşuri adăugăm treptat albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă, să putem încorpora toate albuşurile în compoziţie. Turnăm într-o formă unsă şi tapetată cu făină.

Băgăm în cuptorul încins la 180 grade pentru 25 min aproximativ (până se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea). Între timp, în laptele călduţ, turnăm zahărul şi amestecăm cu o lingură până se dizolvă. Eu l-am încălzit puţin, căci era de la frigider. Se scoate prăjitura, se înţeapă cu o scobitoare peste tot, o lăsăm 2 minute, apoi punem siropul de lapte peste ea. Se pune tot laptele. Se pune deasupra jeleu de fructe, gem, se lasă la răcit apoi se dă la frigider pentru o oră. ⠀

Se amestecă pliculeţele de tort gelee cu 300 ml apă şi un borcan dulceaţă de căpşuni (vreo 300 - 400 gr). Se lasă pe foc să dea un clocot. Se toarnă peste prăjitura călduţă și se nivelează. Se dă la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel