Prăjitura 5 căni. Cea mai simplă și delicioasă rețetă: Se amestecă totul și se toarnă-n tavă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Prăjitura 5 căni se prepară foarte ușor și nici nu îți va afecta prea mult buget. Iată rețeta simplă.

Ingrediente

- o cană fulgi de ovăz
- o cană fructe uscate
- o cană zahăr
- o cană lapte
- o cană făină amestecată cu praf de copt

Cum se prepară

Se amestecă foarte bine până s-au încorporat fulgii de ovăz (dacă aveţi de porumb sau fulgi de ciocolată sunt şi aceştia foarte buni) cu fructe uscate (puteţi înlocui cu stafide dacă nu aveţi fructe uscate), lapte, zahăr şi făina amestecată anterior cu praf de copt, 7 grame), potrivit bakingwiz.ro. Se pune câte o cană din fiecare, aceeaşi cană, aceeaşi măsură pentru ca totul să iasă perfect şi să aveţi, la final, după cele 20 de minute de coacere în cuptorul preîncălzit, o prăjitură cinci căni perfectă.

BONUS: Prăjitura "Arabica"

Ingrediente

Pentru blat:

 - 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 5 g cafea solubilă

Pentru cremă:

- 16 linguri zahăr
- 8 gălbenuşuri
- 2 pachete unt

Pentru tavă:

- 10 g unt
- 1 lingură făină

Cum se prepară

Întâi se pregăteşte tava care se unge cu unt şi se tapetează cu făină, după care se pune în congelator până ce aluatul este gata. Dacă forma este nonadezivă, nu se mai presară făină. Apoi, ouăle şi zahărul se freacă şi apoi se transferă la bain-marie, potrivit retete.unica.ro. Se amestecă energic pe baie de aburi aproximativ 5 minute până ce conţinutul îşi triplează volumul.  Se adaugă cafeaua solubilă şi, după ce crema a crescut, se trage de pe foc şi se continuă amestecarea până ce se răceşte şi la ridicarea lingurii se produce un fir continuu. Se pune făina şi se amestecă uşor, cu delicateţe, se toarnă în forma de la congelator şi se coace 25 de minute.

Pentru cremă, gălbenuşurile se freacă cu 8 linguri de zahăr până ce se albesc. Celelalte 8 linguri de zahăr se topesc şi, înainte să devină maroniu, se pune crema de ouă cu zahăr.  Se amestecă pe foc până ce se obţine o cremă adevărată care se lasă la răcit. Untul se bate spumă pentru a elimina apa şi apoi se amestecă în crema fiartă şi răcită. Blatul se taie în două, între cele două foi se pune un sfert din cantitatea de cremă, iar cu restul se îmbracă prăjitura.  Se nivelează cu un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece. Se lasă la rece pentru 6 ore. Se decorează după gust.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel