Prăjitura 12 linguri poate fi preparată chiar și de către copii. Tot ce trebuie să faci este să știi să numeri până la 12 și să ai o lingură.
Nu este nevoie să petreci ore întregi în bucătărie pentru a-ți surprinde familia sau oaspeții. Poți pregăti un desert simplu, rapid și delicios, cu care îi vei cuceri pe cei dragi.
Prăjitura 12 linguri are aromă de lămâie și poate fi consumată ca desert după o cină cu prietenii. Conține puțin zahăr și poate fi consumată și de cei care țin la siluetă. În plus, și copiii pot să te ajute fără să facă mizerie în bucătărie sau să se plictisească.
Lasă ușa cuptorului cu microunde deschisă, două minute, după utilizare. Iată explicația
Desertul are doar 190 de calorii. De asemenea, poți adăuga, în aluat, mentă, vanilie, portocale sau ciocolată neagră, dacă nu-ți place lămâia.
Iată rețeta acestui desert ușor și rapid de pregătit, cu care îți vei impresiona și încânta oaspeții!
Timp de preparare -10 minute, timp de gătire - 40 de minute, timp total - 50 de minute, porții - 8, calorii - 190 (dacă folosești cu îndulcitor) și 240 (dacă folosești cu zahăr brun).
Ingrediente:
3 ouă,
suc de lămâie + coaja rasă de la o lămâie,
1 linguriță de praf de copt,
puțină sare,
12 linguri de zahăr brun sau 12 lingurițe de îndulcitor, cum ar fi precum stevia,
jumătate de pahar de ulei de floarea soarelui,
2 pahare de făină,
jumătate de pahar de apă la temperatura camerei.
Prepararea, pas cu pas
După ce ai pregătit toate ingredientele, iată modul de preparare a desertului. Pornește cuptorul și setează temperatura la 180 grade. Unge cu ulei o formă de copt, cu diametrul de 20 cm.
Bate ouăle cu îndulcitorul sau cu zahărul brun până vei obține un amestec spumos. Adaugă coaja și zeama de lămâie.
Biscuiți cu brânză: o rețetă ușoară pentru un aperitiv perfect
Completează aluatul cu un praf de sare și ulei. Acum începe să adaugi făina cernută și amestecă bine. În timp ce amesteci, toarnă suficientă apă pentru ca aluatul să fie omogen. Aluatul se pune în tava de copt și se gătește în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.
Verifică cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă. Este indicat să lași prăjitura să se răcească înainte de servire.
Deasupra poți adăuga frișcă sau fructe proaspete. De asemenea, poți unge suprafața prăjiturii cu smântână dulce. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc