Prăjește pastele înainte de a le găti: trucul care va îmbunătăți preparatele
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prăjește pastele înainte de a le găti, trucul care va îmbunătăți preparatele. Sursa foto: freepik.com
Prăjește pastele înainte de a le găti, trucul care va îmbunătăți preparatele. Sursa foto: freepik.com
Cu siguranță, toate gospodinele au în bucătărie paste, din care fac bucate delicioase.

Pastele se asortează foarte bine cu multe alte ingrediente și pot fi folosite pentru a face mâncăruri sărate, cât și dulci.

Atunci când prepară paste, unele gospodine cu experiență apelează la un truc, care transformă preparatul într-un capodoperă culinară.

Cu toate acestea, nu toată lumea cunoaște acest secret, care poate „face minuni” cu acest produs. Vorbim despre prăjirea pastelor înainte de a le găti.

Chiftele delicioase din orez. Ingredientul secret, care le face suculente. O rețetă chinezească

În primul rând, trebuie să știi cum să prăjești corect pastele. Cert este că pastele de soiuri diferite  nu au aceleași proprietăți. De exemplu, un produs ieftin își păstrează mai rău forma și fierbe mai repede în timpul gătirii.  

Cu toate acestea, dacă sunt prăjite într-o tigaie înainte de a fi fierte, pastele își vor dezvălui gustul și își vor păstra mai bine forma.

Dar acest proces trebuie abordat în mod responsabil. Prin urmare, este mai bine să știi dinainte cum să prăjiți corect pastele. Pentru a face acest lucru, mai întâi, trebuie să încălzești tigaia, toarnă  puțin ulei în ea și adăugați o cantitate mică de unt. După aceea, pune cantitatea potrivită de paste în tigaie.

Aceste clătite se topesc în gură: secretul cofetarilor a fost dezvăluit

În timp ce prăjești pastele, trebuie să le amesteci intens. Sunt suficiente două minute să le petreceți două minute în tigaie. Apoi, pastele trebuie acoperite cu apă clocotită. Asezonează-le cu sare și alte  condimente și pune-le la fiert. Cel mai mai bine este să le gătești sub capac.

Dacă ai de gând să pregătești o supă sau alt fel de mâncare în care nu ai vrea să folosești ulei, atunci poți prăji pastele într-o tigaie uscată timp de două minute, amestecând energic.

 

Paste perfecte, preparate ca bucătarii italieni

 

Se știe că bucătarii italieni folosesc, în paste, un ingredient simplu le va schimbă radical gustul. Și nu este nimic surprinzător în asta: pastele sunt considerate mâncarea națională a Italiei. ce trebuie să adaugi în paste ca acestea să aibă un gust la fel de bun precum cele ale bucătarilor italieni?

Imediat ce apa fierbe, nu te grăbi să arunci pastele în ea. Mai întâi, adaugă o lingură de ulei în apa clocotită. Poți folosi atât ulei floarea-soarelui, cât și de măsline. Odată ce ingredientul secret a ajuns în oală, poți adăuga și pastele.

Spaghete cu hamsii, o mâncare fantastică pentru orice ocazie

Datorită uleiului, la suprafața apei se formează un fel de peliculă. Pastele vor trece prin acest strat de ulei și, ca urmare, vor fi acoperite cu grăsime. 

Deci pastele nu se vor mai lipi. În plus, pastele nu se vor lipi nici de fundul cratiței. Acest truc va avea un efect bun și asupra gustului pastelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel