Prăjește cartofii în doar câteva minute: trucul ingenios, folosit de bucătarii restaurantelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prăjește cartofii în doar câteva minute, trucul ingenios, folosit de bucătarii din restaurante. Sursa - pixabay.com
Prăjește cartofii în doar câteva minute, trucul ingenios, folosit de bucătarii din restaurante. Sursa - pixabay.com
Este simplu șu ușor să prăjești cartofi dacă ai suficient timp liber.

Dar cum să prăjești cartofi cu o crustă aurie în doar câteva minute. Desigur, nu poți face acest lucru la foc mare, deoarece cartofii vor rămâne cruzi înăuntru. 

Există un truc ingenios pentru a prăji rapid cartofii. Cu ajutorul acestui truc poți reduce cu ușurință timpul de prăjire de 2 ori și, în același timp, vei obține cartofi apetisanți cu o crustă crocantă.

Chikhirtma, supa perfectă pentru zilele reci de iarnă: rețeta georgiană

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să urmezi acești pași. Curăță cartofii de coajă și clătește-i bine sub jet de apă. Tăie cartofii în felii de aceeași dimensiune. Puneți feliile de cartofi într-o tigaie cu ulei vegetal încins sau untură. Prăjește feliile de cartofi până apare acea crustă aurie. De obicei, petreci aproximativ 15 minute pentru a prăji cartofii în mod tradițional (cum este descris mai sus).

Dar știi că o poți face mult mai repede? Datorită unui mic truc culinar, cartofii prăjiți nu doar că vor fi gata în câteva minute, dar gustul nu va fi cu nimic mai prejos decât cel al cartofilor prăjiți tradițional.. adică circa un sfert de oră.

Cremă sărată de fistic pentru pizza, paste și sandviciuri. Rețeta este delicioasă și ușor de făcut

Feliile de cartofi vor fi coapte în interior și acoperite cu o crustă crocantă la exterior. Această metodă de prăjire a cartofilor este populară la firmele de catering care trebuie să hrănească rapid un număr mare de oameni. 

Înainte de a le pune în tigaia cu ulei vegetal încins, feliile de cartofi trebuie înmuiate în apă foarte fierbinte. Apa trebuie să acopere complet feliile de cartofi. Legumele trebuie să stea în apa fierbinte circa 5 minute. După aceea, trebuie să scurgi apa și să pui cartofii în tigaie cu ulei vegetal încins. Apoi, feliile de cartofi trebuie prăjite în mod obișnuit. Datorită înmuierii feliilor de cartofi în apă clocotită, înainte de prăjire, întregul proces va dura doar câteva minute.

Vei vedea că toate feliile de cartofi vor fi acoperite cu o crustă aurie și apetisantă. În același timp, dacă vei străpunge feliile de cartof cu furculița, vei simți că acestea nu sunt crude în interior, ci moi și gata pentru a fi servite pe masă.


Desertul care îi va înnebuni pe toți: salam de ciocolată albă cu fistic
 

Acest truc culinar de a ține cartofii, înainte de gătire, în apă fierbinte, nu doar că accelerează procesul de prăjire, dar va elimina și excesul de amidon. Drept urmare, vei obține cartofii crocanți,  acoperiți cu o crustă aurie apetisantă. Cu acest truc vei obține garnitura perfectă.

Dacă dorești să grăbești cât mai mult posibil prăjirea cartofilor și să-i servești pe masă în câteva minute, folosește acest truc simplu. Cu siguranță nu te va dezamăgi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel