Praful saharian, un fenomen din ce în ce mai des în România. Dumitru Marius Coțofan (ANM): Numărul furtunilor a crescut de zece ori față de 1950
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Dumitru Marius Coțofan, directorul C.M.R. Dobrogea din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre fenomenul prafului saharian din țara noastră.

"La nivel de furtuni care aduc din zona Africii acest praf saharian, numărul lor, faţă de 1950 - mă uitam pe un studiu - a crescut de zece ori. Dacă acum 50-60 de ani vorbeam de câteva furtuni pe an, acum vedem săptămânal şi de multe ori prin comunicatele pe care le dă ANM cu deplasarea prafului saharian. Avem şi câte 2-3 episoade pe săptămână de praf saharian. Adică mult mai des.

Dacă înainte eram obişnuiţi pentru luna martie, tradiţional, început de aprilie, iată că şi anul ăsta am avut, inclusiv în mai, săptămâna trecută, comunicat din partea ANM-ului cu praful saharian care s-a aflat deasupra României. Şi numărul de furtuni care aduc praf a crescut foarte, foarte mult", atrage atenția Dumitru Marius Coțofan.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel