Prăbușirea SVB, efecte pe piața cripto. Adrian Negrescu: O bulă speculativă care s-a spart / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Analistul economic Adrian Negrescu a vorbit despre efectele prăbușirii SVB asupra pieței criptomonedelor.

În a doua parte a săptămânii trecute, Silicon Valley Bank s-a prăbușit, iar autoritățile de reglementare financiară au preluat controlul asupra activității sale. Evenimentul a fost descris drept cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară globală din 2007-2008.

În weekend, unii analiști ai pieței financiare  din SUA au apreciat că prăbușirea Silicon Valley Bani va afecta piața  criptomonedelor și „industriile high-tech“.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Negrescu, avertisment crunt pentru sărbătoarea Paștelui: Vom avea cele mai mari scumpiri din ultimii 30 de ani la produsele alimentare

Adrian Negrescu: O bulă speculativă care s-a spart

Adrian Negrescu, analist economic, a fost invitat la emisiunea „Totul despre bani“, la DC News, unde a vorbit despre efectele pe care prăbușirea Silicon Valley Bank le are asupra pieței criptomonedelor.

„Ne putem aștepta și la frământări pe piața criptomonedelor?“, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu.

„Piața criptomonedelor e un fel de debușeu al acestor crize de pe zona financiară. S-a spus de mult timp că această piața a criptomonedelor este complet disparată și nu are legătură cu piața bursieră și financiară. S-a spus că e un sistem care se descurcă singur, imun la inflație și alte probleme, dar iată că se dovedește că nu este așa. Criptomonedele au întârziat și probabil nu vor reuși să devină o modalitate eficientă și populară de plantă, cum sunt monedele fiat.

Cred că asta e o mare problemă. În piața cripto, în anii de pandemie, s-au investit câteva trilioane de dolari și de euro. S-au tipărit bani atunci și acești bani s-au dus în piața bursieră sau în piața cripto.

Cei mai mulți i-au băgat în cripto și iată că e o bulă speculativă care s-a spart, iar acum începem să vedem pas cu pas efectele. În fiecare săptămână vedem tot felul de anunțuri de bănci care finanțau cripto, de fonduri care gestionau zona de cripto. Gradul ăsta de reziliență pe zona de Bitcoin și Ethereum nu cred că va mai ține foarte mult în condițiile inflației și problemelor din celelalte sisteme clasice financiare“, a spus, la DC News, analistul economic Adrian Negrescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Negrescu, avertisment crunt pentru sărbătoarea Paștelui: Vom avea cele mai mari scumpiri din ultimii 30 de ani la produsele alimentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel