Prăbușirea lui Klaus Iohannis. A ajuns sub Traian Băsescu. Evenimentele care i-au marcat mandatul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis este președintele care a înregistrat cea mai importantă prăbușire în timpul celui de-al doilea mandat la Cotroceni. 

Ultima cercetare Sociopol, institutul de sondare al sociologului Mirel Palada, arată că președintele Klaus Iohannis a înregistrat cea mai importantă cădere din rândul președinților României. Faptul că a ajuns sub cota de încredere a lui Traian Băsescu este suficient de relevant pentru scena politică românească.  

Conform graficului, cota de încredere a președintelui scade dramatic în ultimul an de mandat, odată cu eșecul Schengen, piatra de moară a mandatului său prezidențial. Prăbușirea sa a început însă când a renunțat la convingerile anti-PSD și a scos USR de la guvernare, marcând o răsturnare de situație total neașteptată pentru propriul electorat. L-a salvat o situația cruntă, războiul din Ucraina, când românii aveau nevoie de încredere. 

Fiind sub cota lui Traian Băsescu ajunge să fie suficient de relevant, având în vedere că, în ultimii ani de mandat, fostul președinte a pierdut tot, de la partid la guvern, sub zgomotul manifestațiilor de stradă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel