Prăbușire spectaculoasă a unei străzi în centrul capitalei Canadei - Video
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
O șosea s-a prăbușit, miercuri, în toată lărgimea sa în plin centrul capitalei canadiene Ottawa miercuri, necesitând evacuarea unui imobil cu locuințe, a unui hotel și a unui centru comercial, relatează AFP, citează Agerpres.

'Nu avem de deplâns nicio victimă sau vreo persoană dispărută', a declarat primarul orașului, Jim Watson, dar o mașină a fost înghițită de groapă.

Strada Rideau — una dintre principalele artere ale Ottawei — s-a prăbușit pe o întindere de peste 10 m, practic pe toată lărgimea ei, la o adâncime de 5 m.

La originea acestei căderi ar fi ruptura unei instalații de canalizare, au estimat autoritățile, fără a exclude impactul potențial al construirii unei linii subterane a metroului.

Groapa impozantă — care se află la intersecția a două dintre cele mai frecventate artere ale capitalei canadiene, la câteva sute de metri de Parlament și de birourile primului ministru — provoacă deja importante perturbări în traficul cotidian rutier și pietonal.

Dacă lucrările de refacere a străzii se vor prelungi, organizarea summit-ului Americilor cu prezența președinților Pena Nietos (Mexic) și Barack Obama (SUA), precum și a premierului canadian Justin Trudeau ar putea fi de asemenea perturbată.

Primarul capitalei Ottawa a minimalizat incidentul, estimând că în ultimele 12 luni, 'a existat probabil în fiecare săptămână câte o imensă gaură într-un oraș în America de Nord și în lumea întreagă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel