Austria nu a mai votat împotriva manifestului PPE care cere aderarea României în Schengen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European (PPE) care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, anunță europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

"Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la Spațiul Schengen. Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: "Avem nevoie de admiterea deplină la Spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil", a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Lideri de guvern şi de opoziţie din Europa de Est au făcut apel miercuri, în prima zi a Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Bucureşti, la intensificarea sprijinului pentru Ucraina, inclusiv prin oferirea de noi arme, şi a luptei împotriva Rusiei conduse de preşedintele Vladimir Putin, considerând că o eventuală victorie a Moscovei în război ar reprezenta o ameninţare pentru securitatea europeană şi globală.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, se vor afla și mâine în congres la Bucureşti.

Congresul PPE se desfăşoară la Romexpo, reuniunea fiind găzduită de Partidul Naţional Liberal în parteneriat cu Partidul Popular European.

Vezi și:  Emil Boc a făcut senzație cu Boc-mobilul la Congresul PPE. Bogdan Chirieac l-a testat! ”Domnule primar, e coadă la mașină”/ Interviu VIDEO + FOTO 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel