Data publicării:

Poză de grup cu 20 de pui de panda uriaş. Cu toții s-au născut în 2019

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Urși panda. Foto: Agerpres
Urși panda. Foto: Agerpres
O poză de grup cu 20 de pui de panda uriaș a fost făcută într-un centru pentru reproducerea acestei specii. 

Douăzeci de pui de panda uriaş au participat vineri, cu puţin timp înainte de Anul Nou Chinezesc, la o poză de grup într-un centru pentru reproducerea acestei specii, în oraşul Chengdu din provincia chineză Sichuan, relatează Xinhua, scrie Agerpres. 

Toţi cei 20 de pui s-au născut în 2019, la Centrul pentru Protecţia şi Cercetarea Panda Gigant din China.

Într-un cadru festiv, puii, fiecare ţinut în braţe de propriul îngrijitor, au pozat în faţa camerelor, un eveniment organizat de personalul de la baza Shenshuping cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Cel mai greu panda are 16 kilograme

Potrivit uneia dintre îngrijitorii de la baza Shenshuping, Li Feng, cei mai mari panda care au pozat vineri au fost gemenii născuţi la 29 mai, iar cel mai mic are în jur de patru luni. Cel mai greu panda din grup s-a născut la 20 iunie şi cântăreşte 16 kilograme.

32 de pui de panda, 17 de sex masculin şi 15 de sex feminin, s-au născut şi au supravieţuit în 2019 la centrul pentru înmulţirea acestei specii. Astfel, numărul exemplarelor de panda care trăiesc în captivitate la centru a ajuns la 312.

Centrul din Chengdu este cea mai mare platformă internaţională de cercetare şi cooperare ştiinţifică la nivel mondial pentru specia panda uriaş şi colaborează cu 16 grădini zoologice din 14 ţări şi regiuni, notează Xinhua.

Numărul exemplarelor de urși din captivitate

Numărul exemplarelor de panda uriaş care trăiesc în captivitate în lume a ajuns la 600.

Anul Nou lunar reprezintă cea mai importantă sărbătoare chineză. Evenimentul cade într-o dată diferită în fiecare an, datorită calendarului chinez, bazat pe fazele Lunii. În 2020, Anul Nou Chinezesc va fi sărbătorit în ziua de 25 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel