Povestea unui militar din Alba, obligat să-și trimită prietenul după gratii. "Singurul meu păcat a fost acela că îl cunosc pe Adrian din copilărie"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Povestea unui militar din Alba, obligat să-și trimită prietenul după gratii. "Singurul meu păcat a fost acela că îl cunosc pe Adrian din copilărie" / Foto: Pixabay, de Ichigo121212
Povestea unui militar din Alba, obligat să-și trimită prietenul după gratii. "Singurul meu păcat a fost acela că îl cunosc pe Adrian din copilărie" / Foto: Pixabay, de Ichigo121212
Un militar din Alba susține că a fost obligat să-și trimită prietenul după gratii.

Un militar din județul Alba susține că a fost obligat să depună o declarație împotriva prietenului său din copilărie pentru a-l trimite după gratii, deși nu ar fi știut nimic despre o posibilă activitate infracțională a acestuia. El spune că a fost supus mai multor presiuni și constrângeri din partea oamenilor legii pentru a-și denunța amicul.

„Au încercat să se folosească de mine, m-au supus la presiuni și constrângeri, cu scopul de a-l pune sub acuzare și de a-l trimite după gratii pe cel ce este presupus a fi cel mai mare escroc din Alba Iulia, în ultimii douăzeci de ani. Despre a cărui posibilă activitate infracțională nu cunoșteam și nu cunosc nimic, iar singurul meu păcat a fost acela că îl cunosc pe Adrian din copilărie, iar dacă prietenia reprezintă o ilegalitate atunci sunt vinovat.

Dacă, cineva, oricine din cadrul IPJ Alba m-ar fi chemat să mă duc să dau declarații, să colaborez cu oamenii legii m-aș fi dus fără nici o reținere. Am fost tratat ca un infractor, m-am trezit cu mascații la Unitatea Militară din județul Alba unde activam, mi-au percheziționat dulapul, iar „buclucul” a ajuns în cel mai scurt timp în atenția Parchetului Militar. Este greu să descriu în cuvinte umilința și rușinea la care am fost supus în mod gratuit, aveam să aflu că acela era doar începutul.

"Mi-a fost sugerat să colaborez și să nu îmi complic soarta"

Ulterior am fost băgat în duba de mascați și condus la domiciliu pentru o altă percheziție, pe drum telefonul mi-a fost confiscat și au început să cotrobăie prin el. Sunt posesor de armă de foc, dețin și un permis în acest sens așa cum este normal, în timpul percheziției domiciliare nu am fost întrebat cu privire la armă nimic, probabil registrul specific nu a fost verificat și ei nu aveau cunoștință de aceasta. Au găsit la mine 45 de lei, obișnuiesc să țin banii pe card, au confiscat și două computere și un lanț de aur, în rest nici o „descoperire”.

Apoi am fost condus la IPJ Alba și reținut pentru 24 de ore, în tot acest răstimp mi-a fost sugerat să colaborez și să nu îmi complic soarta fiindcă Adrian „va ajunge oricum după gratii unde îi este locul”.", a povestit militarul. Citește continuarea poveștii pe Ziarul Unirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel