Data publicării:

Povestea tristă a tânărului de 19 ani care a murit în subemersibilul Titan. Motivul pentru care și-a luat cubul Rubik cu el

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Christine Dawood, mama lui Suleman Dawood, tânărul de 19 ani care a murit pe submersibilul Titan, a spus de ce își luase acesta cubul Rubik cu el.

Adolescentul Suleman Dawood, care a murit în submersibilul Titan, și-a luat cubul Rubik cu el pentru că dorea să doboare un record mondial, a declarat mama lui, Christine Dawood, pentru BBC.

Tânărul în vârstă de 19 ani a aplicat la Guinness World Records, iar tatăl său, Shahzada, care a murit și el, adusese o cameră pentru a surprinde momentul.

Christine Dawood și fiica ei se aflau la bordul Polar Prince, vasul de sprijin al submarinului, când au primit vestea că s-au pierdut legăturile cu submersibilul Titan.

Christine Dawood a spus că plănuise să meargă cu soțul ei pentru a vedea epava Titanicului, dar călătoria a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

„Apoi am făcut un pas înapoi și le-am dat posibilitatea să-l ia pe [Suleman], pentru că el chiar își dorea să meargă”, a spus ea.

Pe lângă Suleman și tatăl său, Shahzada Dawood, la bord s-au murit alte trei persoane: Stockton Rush, CEO-ul OceanGate, în vârstă de 61 de ani, care deținea submersibilul Titan, omul de afaceri britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, și Paul-Henry Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, un fost scafandru al marinei franceze și un cunoscut explorator.

Vorbind despre fiul ei, Christine Dawood a spus că Suleman iubește atât de mult Cubul Rubik, încât l-a purtat cu el peste tot, uimind privitorii prin rezolvarea acestuia în 12 secunde.

„El a spus: Voi rezolva Cubul Rubik la 3.700 de metri sub nivelul mării, la Titanic, a precizat femeia.

Suleman era student la Universitatea Strathclyde din Glasgow, Marea Britanie. Omul de afaceri Shahzada Dawood, care era britanic, provenea dintr-una dintre cele mai bogate familii din Pakistan.

Christine Dawood a mai precizat că s-au îmbrățișat și au făcut glume în clipele dinaintea începerii expediției submersibilului Titan.

„M-am bucurat foarte mult pentru ei, pentru că amândoi și-au dorit foarte mult să facă asta, de foarte mult timp”, a spus ea.

Familia s-a întors la St John's sâmbătă, iar duminică a ținut o slujbă de înmormântare pentru Shahzada și Suleman. Christine Dawood a spus că a fost emoționată că imamul a spus o rugăciune pentru toți cei cinci bărbați uciși.

Femeia și fiica ei vor acum să învețe Cubul Rubik în onoarea lui Suleman. De asemenea, ea intenționează să continue munca soțului ei.

„A fost implicat în atât de multe lucruri, a ajutat atât de mulți oameni și cred că vreau cu adevărat să continui acea moștenire”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel