Povestea terifiantă din spatele Insulei Păpușilor din Mexic. Misterul a fost în sfârșit rezolvat
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Om liber Om fericit
Sursa Foto YouTube Om liber Om fericit
Cunoașteți istoria Insulei Păpușilor din Mexic? Nu departe de Mexico City, într-o zonă de lagună sălbatică și îndepărtată, există o insulă splendidă cu natură neatinsă: Xochimilco.

Printre cei aproape 200 de kilometri de canale navigabile și în mijlocul naturii pure, cine vine în acest loc, pe Isla de las Muñecas, o face pentru că în realitate este împins de curiozitatea pură față de un loc în care teroarea joacă un rol fundamental. Dar ce face această insulă atât de înfricoșătoare? Prezența unor păpuși.

Există, de fapt, mii de păpuși împrăștiate în această zonă, ceea ce creează cu adevărat o senzație de film de groază. Dar de ce sunt acolo? 

Istorie

Povestea din spatele acestei insule este puțin mai tristă decât ți-ai putea imagina, scrie Curiosauro. Totul a început în anii 1950, când sihastrul și gardianul insulei, Don Julián Santana Barrera, a început să plătească un fel de tribut. Barrera, care locuia pe insulă de 25 de ani, înota într-unul dintre canale când a dat peste o fată. Bărbatul a văzut că fata era pe cale să se înece dar, în ciuda încercărilor sale, nu a putut să o salveze.

Încărcat de vinovăție și crezând că a auzit-o pe fetiță cum striga după păpușa sa cu câteva clipe înainte de deznodământul fatidic, bărbatul a început să-i simtă prezența peste tot sub forma unei fantome care țipa și plângea în jurul insulei Xochimilco. Pentru a onora spiritul fetiței, bărbatul a atârnat prima păpușă în casa lui.

De atunci, se spune că singurătatea și paranoia lui Barrera au crescut enorm, atât de mult încât s-a simțit bântuit de acea prezență, convins că spiritul copilului se regăsea chiar în păpușă. Așa și-a început obsesia pentru păpuși de toate dimensiunile și formele, deformate și mutilate, recuperate din gunoi sau dragate din canal. Le-a recuperat pe toate și le-a pus peste tot.

Astăzi, insula are propriul site web și mulțimi de turiști curioși care vin să descopere colecția Barrera. O insulă de păpuși pe cât de terifiantă, pe atât de fragedă, pe care nu toată lumea îndrăznește să o viziteze. Un loc potrivit pentru cei care iubesc atmosferele de film de groază

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel