Data actualizării:
Data publicării:

Povestea pilotului Julio Habuc Moreno: Competiții și steagul României în Spania

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Povestea pilotului Julio Habuc Moreno: Competiții și steagul României în Spania/Captura video
Povestea pilotului Julio Habuc Moreno: Competiții și steagul României în Spania/Captura video
Povestea lui Julio Habuc Moreno, pilot la categoria Moto5 în Spania, care participă la competiții cu steagul României.

S-a născut sub soarele Valenciei, dar cel mai mult în România îi place zăpada.

"Nu vorbesc bine româna pentru că am crescut aici în Spania, dar învăț câte puțin de la mama. Am fost de câteva ori în România și m-am distrat cu rudele și m-am bucurat de zăpadă", a declarat campionul.

Cariera lui s-a născut dintr-o joacă și a devenit pasiune. Julio este singurul român care participă în campionatele Spaniei motociclism. Anul acesta a urcat pe podium, performanța lui a uimit pe toată lumea, mai ales că a intrat în circuit fără să poată face antrenamente înainte.

"Fac asta de la 7 ani. Visul meu este să fiu campionul Spaniei", a explicat Julio.

Ceea ce poate diferența de la locul 2 la locul 1 este în primul rând cunoașterea traseului, iar piloții au ocazia de a face antrenamente pe circuit înainte de competiții.

Dacă stă cu sufletul la gură de fiecare dată când intră pe circuit, mama sa este cel mai mare susținător al lui. Julio practică motociclismul de la 7 ani și este unul dintre cele mai costisitoare sporturi. O fiecare nouă categorie presupune o nouă motocicletă.

"Este un efort foarte mare pentru noi pentru că este un sport destul de scump, nu avem posibilități. Fiecare competiție poate ajunge la cel puțin 1000 de euro și sunt cel puțin 7-8 pe an. Căutăm sponsori pentru că nu cunoaștem pe nimeni", a spus mama campionului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel