Povestea lui Papa Ștrumf, singurul om cu pielea albastră din lume. Nu s-a născut aşa
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 12 aug 2022, 20:59
WhatsApp
captură video
captură video
Nu și-a vopsit pielea și nici nu s-a tatuat cu cerneală violet. Paul Karason sau „Papa Ștrumf”, cum i se mai spunea, a existat cu adevărat și a avut o poveste de viață incredibilă!

Potrivit The Sun, Paul și-a petrecut 15 ani din viață făcând un tratament ciudat, care a avut ca efect secundar albăstrirea pielii. Omul avea dermatită pe față și, sătul de boala inestetică, s-a gândit să acționeze cum a crezut el de cuviință. Ce a făcut? A înghițit argint coloidal! Cu toate că argintul are proprietăți antibacteriene, n-a mai fost folosit ca medicament încă din anii ’30, iar în 1999 a fost interzis cu totul de autoritățile medicale americane pentru simplul motiv că organismul uman nu poate digera argintul, iar metalul nu este niciodată eliminat în sistem, ci doar depozitat în corp cu efecte dezastruoase.  

Totul a început de la o... floare

Karason a început să aplice pe el această metodă după ce a văzut cum o floare a fost revitalizată de argintul coloidal adăugat în apă. Încântat de efectul miraculos, și-a comandat și el prin poștă un kit. Astfel, a început să bea câte aproximativ 300 de grame de argint coloidal pe zi, turnat într-o băutură preparată de el. Mai mult, ABC News susține că Paul se freca pe față zi de zi cu un tampon îmbibat în aceeaşi compoziţie. Karason a dezvăluit că a început să simtă efecte imediate – artrita de la umăr nu-l mai durea și a scăpat și de refluxul gastroesofagian care nu-i dădea pace de ceva vreme. În primă fază, Paul a început să facă niște pistrui albaștri, după care întreaga față i s-a albăstrit, pentru ca ulterior să devină violet din cap până-n picioare. Medicii i-au spus că până și organele interioare ale acestuia deveniseră albastre. Într-un final, Paul a redus porția sa de argint coloidal ingerat la un singur pahar pe lună, însă culoarea pielii a rămas la fel de intensă. De fapt, problema pe care o avea devenise ireversibilă. Boala se numește argiria, susține WebMD. În momentul în care Karason bea argint coloidal, acesta ajungea în sânge, după care, când „Papa Ștrumf” se expunea la soare, avea loc o reacție chimică ciudată, care făcea ca pielea să-i devină albăstruie.

Destin tragic

În 2007, Karason era deja copleșit de reacția celor din jur atunci când îl vedeau și de-abia dacă mai ieșea din casă. Devenise tot mai retras şi se ferea de lume. S-a mutat de mai multe ori și a ales chiar să ofere câteva interviuri, pentru a putea să-i convingă pe oameni să se poarte mai frumos cu el. Viața lui Paul a continuat să se complice. Prin 2012, deja nu mai putea să se angajeze nicăieri din cauza preconcepțiilor celor din jur. Mai mult, logodnica l-a părăsit, după care Karason a început să aibă probleme cu inima și să dezvolte cancer la prostată. Și-a pierdut casa și s-a mutat din California la Washington, unde s-a adăpostit într-un centru pentru oamenii fără locuință. A murit în 2013, după ce a făcut un infarct, urmat de pneumonie și AVC. „Omul albastru” n-avea mai mult de 62 de ani.

Unul din puţinele interviuri pe care le-a dat a fost şi la Oprah:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?