Povestea celui mai faimos tenor român, condamnat la moarte
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Carmen Avram "recidivează" și aduce telespectatorilor din România o nouă poveste fabuloasă despre un român extraordinar și cu o carieră impresionantă. Duminică, de la ora 21:00, la Antena 3, "În premieră cu Carmen Avram" îl prezintă pe cel mai faimos tenor român, dar pe care țara sa nu l-a mai vrut, condamnându-l la moarte.

„Părinţii mei mi-au trimis ziarul, eram condamnat la moarte. Eu cântam la Met, la Covent Garden... Consideraţi că eu sunt un trădător? M-a durut enorm, am suferit foarte mult timp”, își spune povestea impresionantă Vasile Moldoveanu, unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, dorit de toate Operele din lume.

N-am să reneg niciodată România

Rememorând perioada care a succedat condamnării sale, Vasile Moldoveanu amintește și mesajele crunte pe care le primea de acasă, de la prieteni: „Vasile să nu vii, pentru că securistul Operei s-a lăudat că te împuşcă cu mâna lui”.

Cu toate acestea, cel mai faimos tenor român, a îndrăznit să se întoarcă acasă după patru decenii, nutrind aceleași sentimente pentru tot ceea ce înseamnă România: „De aici am plecat şi n-am uitat niciodată şi n-o să reneg niciodată. Sentimentele le am aceleaşi, de dragoste pentru Patrie, pentru Operă, pentru tot”, mărturiseşte Vasile Moldoveanu.

Duminică, de la ora 21.00, Antena 3 prezintă povestea lui Vasile Moldoveanu, unul dintre cei mai mari tenori ai lumii, pe care Romania l-a recompensat, condamnându-l la moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel