Poveste de dragoste din inima războiului. Un ucrainean a parcurs 3.700 de km pentru a-și vedea logodnica. FSB l-a suspectat că e spion
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat ucrainean a parcurs 3.700 km pentru a se reuni cu părinții și logodnica sa. 

Un ucrainean care locuiește în satul Tsyrkuny a parcurs 3.700 km pentru a se reuni cu părinții și logodnica sa, deși aceștia se aflau la doar 10 kilometri distanță de el. În mod normal, Serhi Belyaev făcea 10 minute cu mașina până la casa iubitei sale care locuiește în Harkov, al doilea oraș al Ucrainei. O întoarcere rapidă spre vest pe strada Soborna, peste autostrada E40, până la autostrada Lesia Serduika, și ești acolo. Asta până când a venit războiul.

Forțele ruse au avut nevoie de doar câteva ore pentru a pătrunde în satul lui Belyaev pe 24 februarie, în timp ce înaintau spre Harkov, cel mai apropiat oraș mare ucrainean de granița cu Rusia, scrie The Guardian. Viețile oamenilor din Ucraina au fost schimbate în acea dimineață. Din cauza acestui lucru, prima linie a celui mai mare conflict de război din Europa, după Al Doilea Război Mondial, se află acum între el și iubita lui, Nataliy Drozd. Nu mai avea cum să meargă pe traseul său obișnuit pentru a ajunge la cea care îi deține inima și nici pe părinții săi nu îi putea vedea, așa că s-a decis să o ia pe alt drum, mult mai lung.

A fost nevoit să treacă prin 4 țări pentru a ajunge în vestul Ucrainei

Atunci Belyaev, în vârstă de 32 de ani, un jucător profesionist de poker, a avut o idee, de fapt, un adevărat pariu. A gândit-o, inițial a respins-o și apoi s-a hotărât asupra ei. El a înlocuit drumul de 10 km cu o odisee de 3.700 km. El a fost nevoit să meargă prin Rusia, Letonia, Lituania și Polonia pentru a reuși să ajungă la Harkov prin vestul Ucrainei.

„Până la granița cu Rusia, prin Rusia până în Letonia, până în Lituania și Polonia și apoi înapoi în vestul Ucrainei pentru a veni la Harkov din vest. A fost un pic nebunesc, da. Dar era posibil”, spune el.

FSB l-a suspectat că e spion

Ceea ce a urmat a fost o aventură extraordinară care l-a adus pe Belyaev în atenția poliției secrete a Kremlinului, FSB, care l-a suspectat pe bună dreptate că dădea pozițiile soldaților rusești armatei ucrainene. A traversat orașe aflate sub foc, conducând împotriva fluxului de refugiați și au existat, recunoaște el, momente de îndoială: „Dar doar pe scurt: a trebuit să ajung la logodnica mea.”

În cele din urmă bărbatul a reușit să ajungă la Harkov pentru a-și vedea logodnica și părinții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel