Povești de iubire din Micul Paris
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Institutul Cultural Român de la Paris, în colaborare cu  Ambasada României în Franţa, aniversează  Ziua Culturii Naţionale  printr-un  Recital de lieduri  compuse de  Matei Bucur Mihăescu , inspirat de versurile  Veronicăi Micle  dedicate lui  Mihai Eminescu .

Joi, 12 ianuarie, la ora 20.00, Sala bizantină a Palatului Béhague, Reședinţa Ambasadorului României la Paris, va găzdui acest concert inedit în interpretarea pianistului și compozitorului Matei Bucur Mihăescu și a sopranei Alexandra Moroiu.

Matei Bucur Mihăescu prezintă publicului parizian integrala sa componistică de lied-uri caracterizate de melodicitate, lirism și dramatism,  specifice lied-ului de la sfârșitul secolului XIX.

O culegere de 5 lieduri, reunite într-un CD, va fi oferit publicului cu ocazia recitalului.

Citește și: Cărți, dicționare și gramatici, pentru „cartierul românesc" al Londrei

Matei Bucur Mihăescu, copilul minune al muzicii clasice românești contemporane, este deja recunoscut ca un fenomen – un talent muzical complex, de excepţie, atât în arta interpretativă cât și în cea a compoziţiei; recitalurile și concertele extraordinare pe care le-a susţinut încă de la vârsta de 9 ani, în dubla sa calitate – de pianist și compozitor – au ridicat în picioare prestigioase săli de concerte din România și din străinatate. A compus lucrări pentru pian, orchestră, cor. Matei Bucur Mihăescu este de asemenea fondatorul orchestrei CaMMerata și dirijorul acesteia, orchestră cu care a participat la două ediţii ale Festivalului George Enescu de la București (2011 și 2013).

Citește și: Filmul "Miroase a paradis – Über damals, jetzt und die Freiheit", prezentat la Viena

O cântăreaţă de mare talent, soprana Alexandra Moroiu se bucură de o bogată experienţă artististică în urma cursurilor de canto urmate cu maeștri emeriți precum: Corneliu Fânăţeanu, Emil Crăsnaru, Mariana Nicolesco, Leontina Văduva, Irina Iordăchescu.  Ea susţine, de asemenea, o activitate concertistică pe scene românești și internaţionale cum sunt:  Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Cantacuzino, Opera Națională din București, Institutul Francez din București, Institutul Cultural Roman de la Viena, Palatul de concerte din Toulouse.

Programul concertului Histoires d’amour du Petit Paris (Povești de iubire din Micul Paris)  cuprinde:

Moments de nuits douillettes, partea I;  Și dacă-un dor (Lied); Cel din urmă vis (Lied); Soir du Paris , la pian: Matei B. Mihăescu; Singură (Lied-Vals lent) ; Reflexions cristallines, piesă pentru pian; De-ai ști... (Lied) Nu plânge (Lied) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel