Data actualizării:
Data publicării:

Potop în Caraș Severin, din cauza furtunilor. Mașini luate de ape și străzile transformate în râuri - Video

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Potop în Caraș Severin, din cauza furtunilor. Mașini luate de ape și străzile transformat în râuri / Foto: Captură video Facebook
Potop în Caraș Severin, din cauza furtunilor. Mașini luate de ape și străzile transformat în râuri / Foto: Captură video Facebook

Furtunile au făcut prăpăd în Caraș Severin.

Furtunile au făcut potop în Caraș Severin. Străzile din Reșița s-au transformat în râuri, iar mașinile au fost luate de șiroaie, transmite Realitatea Plus. Întreaga zonă s-a aflat sub Cod Roșu de inundații. Potrivit ISU Caraș-Severin, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

 

Gospodării inundate la Arad

Și în Arad viiturile au făcut prăpăd, zeci de gospodării fiind inundate. Pompierii militari ai Detașamentului Sebiș intervin ăentru evacuarea apei din aproximativ 10 gospodării inundate în urma unei viituri, în localitatea Păiușeni, cu o autospecială de intervenție, două motopompe și un echipaj SMURD. Pompierii au acționat și pentru evacuarea din locuințe a două persoane, iar deocamadată intervenția este în dinamică, potrivit ISU Arad.

Cum acționăm în caz de inundații?

În caz de inundații, este important să acționăm în mod prompt și eficient pentru a ne asigura siguranța. Iată câteva măsuri pe care le puteți lua în astfel de situații:

1. Ascultați avertismentele și instrucțiunile autorităților locale: Rămâneți la curent cu informațiile oficiale despre inundații prin intermediul posturilor de televiziune, radioului sau site-urilor web ale agențiilor guvernamentale. Respectați orice instrucțiuni sau avertismente emise de autorități.

2. Asigurați-vă că sunteți într-un loc sigur: Dacă sunteți într-o zonă amenințată de inundații, încercați să vă deplasați într-un loc mai înalt și în afara zonei afectate. Evitați să mergeți sau să conduceți prin apă în mișcare sau prin zone inundate.

3. Pregătiți provizii de bază: Asigurați-vă că aveți suficiente provizii de hrană, apă și medicamente pentru cel puțin 72 de ore. Închideți utilitățile precum gazul, electricitatea și apa înainte de a părăsi locuința.

4. Evitați să vă deplasați pe timpul inundațiilor: Chiar și aparentele ape puțin adânci pot fi periculoase. Evitați să mergeți sau să înotați prin apă în mișcare și să treceți prin zone inundate. Dacă sunteți prinși într-un vehicul în timpul inundațiilor, părăsiți-l și căutați un loc mai înalt.

5. Protejați-vă bunurile de valurile de apă: Dacă timpul vă permite, ridicați obiecte valoroase la un nivel mai înalt sau mutați-le într-un loc sigur. Închideți bine ferestrele și ușile și utilizați saci cu nisip sau alte bariere pentru a împiedica intrarea apei în locuință.

6. Fiți atenți la riscul de electrocutare: Dacă apa atinge prizele sau echipamentele electrice, este extrem de periculos să intrați în contact cu ea. Evitați să vă apropiați de cabluri electrice căzute sau orice altă sursă de electricitate în timpul inundațiilor.

7. Așteptați instrucțiuni pentru revenirea în zonă: După ce inundațiile se retrag, așteptați instrucțiuni de la autorități înainte de a reveni în zona afectată. Atenție la pericolele care pot persista, cum ar fi structuri slăbite, drumuri deteriorate sau apă contaminată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel