Poți slăbi fără frică. Un nou studiu despre aspartam: e un îndulcitor sănătos
O analiză publicată în "Food and Chemical Toxicology" (Toxicologia chimică şi alimentară) confirmă siguranța utilizării aspartamului.
Autorii studiului intitulat "Aspartamul, îndulcitorii cu un conținut redus de calorii și bolile: reglementarea siguranței utilizării și aspectele epidemiologice" au analizat cercetările publicate între 1990 şi 2012, căutând o posibilă legătură între aspartam și efecte adverse asupra sănătății, precum cancerul sau evenimente vasculare.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că aspartamul nu cauzează probleme de sănătate precum cancer, boli cardiovasculare sau naşteri premature.
Nu a existat nici o legătură între aspartam și următoarele boli:
- Cancer cerebral;
- Tumori hematopoetice (precum limfomul Hodgkin);
- Cancer de sân;
- Cancer pancreatic;
- Atac de cord;
- Boli de inimă;
- Nașteri premature.
"Aspartamul a fost testat pe o perioadă de peste trei decenii, în mai mult de 200 de studii, cu acelaşi rezultat: utilizarea aspartamului este sigură", a spus Dr. Haley Curtis Stevens, Preşedintele Consiliului pentru Controlul Caloriilor.
"Alimentele şi băuturile îndulcite cu aspartam oferă alternative cu un conţinut redus de calorii, care îi pot ajuta pe oameni să se bucure de alimentele şi băuturile preferate, gestionându-şi în acelaşi timp sănătatea", a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News