Poți să aplici la programul PRIMA CASĂ în stare de urgență? Avem răspunsul OFICIAL
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Odată cu restricțiile impuse de starea de urgență, oamenii se întreabă dacă mai pot aplica pentru „Prima Casă".

Odată cu restricțiile impuse de starea de urgență, oamenii se întreabă dacă mai pot aplica pentru „Prima Casă". Așadar, am sunat la o bancă pentru a afla răspunsul.

Întrebând dacă se mai acordă creditele „Prima Casă" și dacă condițiile au fost schimbate de criza coronavirus, mi s-a răspuns: „În momentul de față, creditele << Prima Casă >> la banca noastră nu se mai acordă, nu mai acceptăm aplicații noi. Singurul credit de natură ipotecară pe care putem să-l oferim este cel simplu ipotecar. S-au terminat fondurile pentru cel << Prima Casă >> și nu se mai inițiază aplicații noi momentan".

Serviciile bancare rămân aceleași, în starea de urgență

Reprezentantul băncii mi-a spus că serviciile și produsele bancare nu suferă modificări din cauza stării de urgență, dar, în cazul revenirii programului, pentru a avea o șansă mai mare de a primi un credit ipotecar „Prima Casă", ar trebui să aplicăm cât mai repede.

„Noi nu suntem afectați de starea de urgență, serviciile și produsele bancare sunt aceleași. Dacă o să revină programul și nu aplicați imediat, fie că este stare de urgență, riscați să se termine din nou fondurile. Nimic nu vă împiedică să aplicați în starea de urgență, atât timp cât îndepliniți condițiile financiare", am mai aflat prin call-center-ul băncii.

Care sunt pașii pentru a aplica pentru „Prima Casă", în pandemie

„Pentru a aplica, trebuie să mergeți într-un birou al băncii, doar cu Cartea de Identitate, iar toate analizele le vor face colegii de acolo. Este important să vă încadrați în marjele de venit și să aveți C.I. la dumneavoastră. Colegii sunt în bănci între 9 și 15, de luni până vineri", a încheiat reprezentantul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel