Poți mânca dulciuri fără să te îngrași. În ce moment al zilei sunt permise - STUDIU
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Poți mânca dulciuri fără să te îngrași. În ce moment al zilei sunt permise / Foto: Pixabay
Poți mânca dulciuri fără să te îngrași. În ce moment al zilei sunt permise / Foto: Pixabay
Poți mânca dulciuri și fără să te îngrași. Trebuie doar să le mănânci într-un anumit moment din zi, potrivit unui studiu.

Ciocolata ne face mai fericiți. Este deja bine știut că anume consumul de ciocolată alimentează receptorii “de fericire” cu endorfine și serotonină. Serotonina este numită si „hormonul fericirii” și reduce intensitatea durerii și anxietatea, stimulează sistemul imun, intervine în procesul învățării sau în adaptarea la lumină sau întuneric.

Toate acestea lucruri ne fac să ne simțim mai fericiți. Din păcate însă, fericirea dispare atunci când ne trezim cu kilograme în plus pe care nu ni le dorim. Nu mai este de mult un secret că glucidele ne sabotează orice dietă și ne fac să ne îngrășăm.

Când poți mânca dulciuri fără să te îngrași

Totuși, avem o veste bună pentru marii iubitori de dulciuri. Se pare că există un moment al zilei când nu este atât de periculos să le mănânci. Ba dimpotrivă, e chiar bine să mănânci ciocolată la micul dejun, scrie Realitatea.net, citând doctorulzilei.ro.

Un studiu efectuat de Universitatea Syracuse, din SUA, a descoperit că dacă îți mănânci desertul de dimineață, organismul va avea întreaga zi la dispoziție să îl digere.

De asemenea, creierul se hrănește cu glucoză, așadar este bine și pentru minte și pentru corp să nu amâni desertul pentru mai târziu. dacă nu te poți abține și obișnuiești să mănânci dulciuri zilnic, tot ceea ce contează este să le consumi dimineața deoarece în felul acesta îți satisfaci poftele încă de la prima oră și vei avea timp suficient să arzi caloriile în plus.

Reguli în dietă. Nutriționistul Cori Grămescu atenționează: Nu o să "arzi" ceea ce ai mâncat în plus

Dacă vrei să mănânci sănătos, să te apuci de o dietă echilibrată, trebuie să urmezi câteva reguli.

"Dieta, mâncarea sănătoasă, liniștea sufletească, cariera împlinitoare, construirea unor obiceiuri sănătoase sunt toate procese îndelungate, bazate pe eșecuri repetate. Adulții învață doar din greșeli, pe care le repetăm de cate ori avem nevoie pentru a ne construi un mecanism propriu de răspuns care se potrivește cu obiectivele noastre pe termen lung și încearcă să nu le supere prea rău pe alea pe termen scurt. Pentru că cel mai des ceea ce ne dorim acum, în exact secunda asta, nu ne face bine pe termen lung. După ce revii la mâncarea ok, bea muuulta apă, mâncă mai multe proteine slabe (știu că e contraintuitiv, dar vă ajuta să scăpați de retenția de apă), fă un masaj și mergi la ore de cardio moderate. Nu o să "arzi" ceea ce ai mâncat în plus, dar sportul moderat te ajută să te simți bine, reglează digestia și măcar te alegi cu un antrenament pe care simți că îl duci la capăt cu energie și "pofta", ceea ce e un câștig în sine", a scris Cori Grămescu pe Facebook. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel