Postul Paștelui. Preotul Vasile Ioana: Ar trebui ținut post de tehnologie. Să lăsăm telefonul și să ne unim cu Dumnezeu. Ne vom purifica de tot ce e rău în noi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tara Winstead)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tara Winstead)
Preotul Vasile Ioana a oferit mai multe sfaturi pentru Postul Paștelui care a început luni.

"Pentru suflet mai avem altceva. Astăzi, spre deosebire de alte perioade ale istoriei umanității, omul are acum un consum spiritual de alt tip: de Youtube, TikTok, Facebook și Instagram. Consumă timpul omului.  Ar trebui ținut post de tehnologie. Să lăsăm deoparte telefonul și să ne unim cu Dumnezeu, prin citirea Psaltirii. Să citim un capitol din Biblie, să citim mai mult din cuvântul lui Dumnezeu și să venim la Denii și la Liturghie. Haideți să luăm dimineață Agheasmă Mare și să lăsăm un pic deoparte tehnologia, care înseamnă preocuparea pentru viețile altor oameni", a spus preotul Vasile Ioana, la Antena 3 CNN.

"Haideți să ne focusăm pe ce este cu adevărat important"

"Ne vom purifica de tot ce e rău în noi și ne vom schimba viețile în felul acesta, fiind și noi mai ușori un pic mergând pe calea lui Dumnezeu, departe de gălăgia și nebunia lumii, focusându-ne mai mult pe Cer, pe verticalul de care avem atâta nevoie, și lepădând puțin tehnologia asta care ne-a acaparat prea mult și răutatea, ura, supărările zilnice. Haideți să ne focusăm pe ce este cu adevărat important: iubirea de Dumnezeu, iubirea de aproape și neapărat fapta cea bună. Postul are două aripi: abținerea și fapta bună. Să dăruiești și să faci o faptă bună", a mai spus preotul.

Citește și:

Cea mai bună rețetă în Postul Paștelui 2023. Preotul Crin-Triandafil  Theodorescu: Aprinzi focul la grătar, pregătești legumele, nu uita ceafa, pulpele, micii și cotletul

"Aprinzi focul la grătar, pregătești legumele, nu uita ceafa, pulpele, micii și cotletul, toate făcute mediu, să fie moi și suculente. Le tai mărunt, așa, cât ai duce la gură cu furculița. Să ai și mâncare de post, dar nu multă, ceva acolo, să nu te ia prin surprindere careva, dar crede-mă, rar e cazul.

Împachetează totul bine să fie fierbinte și să miroasă a fum, a grătar, nu uita muștarul pentru mici, pe drum oprește la o cofetărie și înșfacă două platouri gigantice cu cele mai cremoase prăjituri. Și niște înghețată, de-aia bună, parfumată, care se topește în gură și te face să torci ca o pisică pe calorifer, a bine și-a voluptate. Să fie multă înghețată. Umple-ți buzunarele de ciocolată de-aia premium, de portocale și mandarine. Mandarine. Miros a lumea de dincolo de gard și se decojesc ușor." Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel