Postul, încă ținut la oraș - STUDIU
Odată cu globalizarea accelerată s-ar crede că lumea nu mai ține de tradiții. Ei bine, România ține să-i contrazică. Peste jumătate dintre orăşeni obişnuiesc să ţină post, relevă un studiu al Mednet Marketing Research Center.
Autor: Patricia Bîea
Datele studiului arată că procentul celor care postesc creşte odată cu vârsta respondenţilor. Astfel, dacă numai 41,0% dintre cei cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 25 ani intră în categoria celor care postesc, atunci când ne referim la cei cei care au peste 56 ani, procentul creşte cu peste 25%. Cu toate acestea, puţini sunt cei care ţin toate posturile de peste an (7,0%). Ca tendinţă, perioadele în care se ţine post cel mai des sunt următoarele: ocazional, miercurea şi vinerea (31,0%), prima şi/sau ultima săptămână în postul Paştelui (29,6%), prima şi/sau ultima săptămână în postul Crăciunului (28,7%).
De asemenea, postul este recomandat pentru detoxifierea organismului. Acest aspect este ilustrat de faptul că 52,1% dintre respondenţii care ţin post fac acest lucru atât din convingeri religioase, cât şi din motive de sănătate, 37,5% numai din convingeri religioase, iar 10,4% deoarece este benefic pentru sănătate. Referindu-ne la costurile alimentare din perioada postului, 52,8% dintre respondenţi declară că, în perioadele în care ţin post, cheltuiesc la fel ca în perioadele fără post, 20,1% mai mult decât în perioadele fără post, iar 18,3% mai puţin decât în perioadele fără post.
Studiul a fost realizat de către MEDNET Marketing Research Center în perioada 15 – 29 Februarie 2012. Au fost intervievate telefonic 1000 de persoane din mediul urban cu vârsta între 18 și 70 ani. Marja de eroare este de +/- 3,09% pentru un grad de încredere de 95%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News