Data actualizării:
Data publicării:

Postul Crăciunului. Vlad Ciurea recomandă cea mai sănătoasă carne: Beneficii enorme pentru creier! / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Unsplash Vlad Ciurea
Foto: Unsplash Vlad Ciurea
Neurochirurgul Vlad Ciurea a spus care este cea mai bună carne e care trebuie să o consumi în perioada aceasta.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a spus, în emisiunea iThink, la Antena 3 CNN, că singura carne „bună” pentru corpul uman, inclusiv pentru creier, este cea de pește. 

Aceasta este bogată în proteine, dar și în acizi grași nesaturați.

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina este cea de pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului. E vorba de acel Omega, care are două forme de colesterol, unul benefic și unul mai puțin benefic.

Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.

Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a spus Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel