Postările despre vaccinuri, etichetate de Facebook
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Facebook a anunţat că va eticheta toate postările despre vaccinurile împotriva COVID-19, după ce a fost acuzată că permite dezinformarea legată de acestea. 

Compania de social media a anunţat într-o postare că lansează totodată un instrument în Statele Unite pentru a le oferi oamenilor informaţii despre locurile în care se pot vaccina anti-COVID-19 şi că va adăuga pe Instagram o secţiune cu informaţii despre vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Afirmaţii false şi conspiraţii despre vaccinurile anti-COVID-19 s-au răspândit pe platformele de socializare în timpul pandemiei de coronavirus.

"Facebook a luat în serios afirmaţiile false"



Chris Cox, şeful departamentului de Dezvoltare Produse în cadrul Facebook, a declarat într-un interviu că Facebook a luat "foarte în serios" afirmaţiile virale false, însă a subliniat că există "o zonă gri imensă formată din oameni cu îngrijorări ... pe care unii le numesc dezinformare, iar alţii îndoieli".

"Cel mai bun lucru pe care îl poţi face în acea imensă zonă gri este doar să prezinţi informaţii documentate într-un mod util, să iei parte la conversaţie şi să o faci cu experţi în sănătate", a adăugat el.

Compania a declarat că etichetează postările de pe Facebook şi Instagram care discută despre siguranţa vaccinurilor anti-COVID-19 cu un text în care se afirmă că vaccinurile trec prin teste de siguranţă şi eficacitate înainte de aprobare, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel