Post negru pe 30 noiembrie 2019 pentru o DORINȚĂ MARE
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 26 noi 2019, 19:41
WhatsApp
Pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se ține post negru.

Creștinii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, numit și „Cel dintâi chemat", pentru că a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat. Aproape 700.000 de români care poartă numele de Andrei, Andreea și derivate ale acestora își vor sărbători în curând ziua de nume.

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare pe 30 noiembrie în calendarele ortodox, romano-catolic, luteran şi anglican. În Scoţia, însă, figurează pe 9 mai, ca amintire a datei primirii unor relicve ale Sfântului Andrei.

Potrivit tradiției, de Sfântul Andrei, românilor care țin post negru li se împlinesc dorințele legate de însănătoșire sau căsătorie. Postul negru înseamnă abţinerea de la mâncare şi de băutură, fiind vorba de o curăţare a trupului şi sufletului.

Postul negru trebuie ţinut cu milostenie, ceea ce înseamnă că trebuie să dai de pomană în ziua respectivă. Părintele Argatu spunea, în lucrările sale, că în postul negru nu trebuie să dormi pe timpul zilei.

În cazul în care îţi simţi organismul slăbit, poţi să iei o bucată de anafură şi să bei puţină apă sfinţită. Dacă o persoană nu poate să ţină postul negru timp de 24 de ore, se poate opri la ora 15.00, 18.00 sau 21.00, potrivit învăţăturilor Sfântului Părinte Ilarion Argatu.

VEZI ȘI: Sfântul Andrei, ce e interzis pe 30 noiembrie 2019. Rugăciune puternică
Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?