Data publicării:

Post negru. Ce se întâmplă în corpul tău dacă îl ții timp de 3 zile

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Post negru. Ce se întâmplă în corpul tău dacă îl ții timp de 3 zile / Foto: Pixabay, de Michael Tavrionov
Post negru. Ce se întâmplă în corpul tău dacă îl ții timp de 3 zile / Foto: Pixabay, de Michael Tavrionov

Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă ții post negru trei zile.

Alegeri prezidentiale 2024

Postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. Utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr., când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli, scrie Realitatea.net. Există multe diete care promovează abținerea de la mâncare pentru o anumită de timp. 

Unii speciliști spun că atunci când ținem post negru, adică nu mâncăm, bem doar apă timp de 3 zile celulele noastre se pot auto-reînnoi mai repede. Cercetătorii sugerează că procesul începe după 18-20 de ore de post și atinge vârful după 48-72 de ore. Procesul de reînnoire celulară ar fi benefică pentru piele, dar și împotriva bolii Alzheimer și a bolilor de inimă. În plus, postul negru ar ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Pericolul la care vă expuneți dacă țineți post prea mult timp

Se pare că postul ținut prea mult timp nu este tocmai bun pentru organism. Acest tip de alimentați ar putea cauza carență mare de vitamina B12, susține nutriționistul Mihaela Bilic.

"Suntem în cel mai lung post al anului. Din păcate, postul ținut multă vreme sau dieta vegetariană pe timp lung înseamnă carență mare de vitamina B12. Apare anemia.", a spus Mihaela Bilic la Pro Tv.

Astfel, faptul că nu consumăm carne o lungă perioadă poate duce la apariția anemiei prin deficit de vitamina B12. În mod normal această vitamină intră în circulație și sintetizează așa numiții acizi nucleici, necesari tuturor celulelor. În cazul deficitul, apar amețeli, dar și deficit de forță musculară.

Totuși, în cazul în care alimentația noastră nu este una vegetariană, deficitul de B12 se explică prin faptul că aceasta nu poate fi absorbită în stomac. Se întâmplă în cazul în care stomacul produce o proteină în cantitate prea mică. Se numește factor intrinsec.

„Cuplează vitamina B12 din alimente și permite absorbția ei în intestin. Din diverse cauze apare o afectare a stomacului, o subțiere a mucoasei stomacului, acest factor intrinsec”, a explicat dr. Mihai Ciochinaru, medic primar hematolog. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel