Posibilul final al carierei pentru Paul Pogba, suspendat 4 ani pentru dopaj
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fotbalistul lui Juventus, Paul Pogba, a fost suspendat timp de 4 ani pentru dopaj de către un tribunal anti-doping italian.

Mijlocașul lui Juventus, Paul Pogba, a declarat că este "trist, șocat și cu inima frântă" după ce a fost suspendat din fotbal pentru patru ani pentru o infracțiune de dopaj.

Internaționalul francez, în vârstă de 30 de ani, a fost suspendat temporar în septembrie, după ce un test antidoping a detectat niveluri crescute de testosteron în organismul său.

"Tot ce am construit în cariera mea profesională mi-a fost luat", a afirmat Pogba într-o declarație.

Fostul jucător al lui Manchester United a adăugat că va face apel la decizie.

Pogba a fost testat aleatoriu după primul meci al lui Juventus din sezon, pe 20 august.

Proba pozitivă a fost confirmată de tribunalul antidoping național al Italiei pe baza unei a doua probe, în octombrie, iar procuratura antidoping a solicitat o suspendare de patru ani.

Clubul Juventus a declarat pentru BBC că a primit notificarea din partea tribunalului antidoping joi dimineață.

Pogba susține că verdictul este "incorect" și că "niciodată nu ar fi folosit doze de substanțe interzise cu cunoștință sau în mod deliberat".

"În calitate de sportiv profesionist, nu aș face niciodată nimic pentru a-mi îmbunătăți performanța prin utilizarea substanțelor interzise și nu am lipsit niciodată de respect sau nu am înșelat niciodată colegii sportivi și suporterii niciunei echipe pentru care am jucat sau împotriva căreia am jucat", a adăugat el.

Decizia înseamnă că Pogba nu va putea juca până în 2027, când va avea 33 de ani, interdicția fiind aplicată retroactiv de la data testului eșuat.

În momentul suspendării inițiale, agentul lui Pogba, Rafaela Pimenta, a declarat: "Ceea ce este cert este că Paul Pogba nu a vrut niciodată să încalce nicio regulă".

Testosteronul este un hormon care crește rezistența sportivilor.

Agenția Națională Anti-Doping (NADO) a declarat că Pogba a încălcat regulamentul atunci când au fost găsite metaboliți interziși de testosteron non-endogeni - substanțe care nu sunt produse în mod natural de organism din testosteron - iar rezultatele "sunt compatibile cu originea externă [exogenă] a substanțelor analizate".

Juventus l-a readus pe Pogba sub contract pentru patru ani în iulie 2022, după ce acesta și-a încheiat contractul cu Manchester United și a plecat liber de contract.

Anterior, el a mai jucat pentru giganții italieni din 2012 până în 2016, când a bifat 178 de apariții în toate competițiile și a marcat 34 de goluri, înainte de a se transfera la United pentru o sumă record pe atunci, de 89,3 milioane de lire sterline.

Revenirea la Torino a câștigătorului Cupei Mondiale din 2018 a fost marcată de probleme persistente la accidentări, care l-au determinat să rateze și Cupa Mondială din Qatar 2022.

În sezonul trecut, Pogba a jucat 108 minute în șase meciuri din Serie A, a făcut trei apariții și o pasă decisivă în Europa League și a jucat 11 minute în Cupa Italiei - un total de 162 de minute și niciun gol marcat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel