Posibile întreruperi sau funcţionări cu intermitenţe ale emiterii rovinietei
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 10 iun, 20:05
WhatsApp
Foto: Pexels.com
CNAIR anunţă că e posibil ca şoferii să fie probleme cu emiterea rovinietei şi peajului.

CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că vineri, 11.06.2021, în intervalul orar 00:00 - 02:00, ca urmare a unor intervenţii la sistemele informatice ce au implicaţii în funcţionarea corespunzătoare a SIEGMCR, emiterea rovinietelor (prin SMS, portalul www.erovinieta.ro şi aplicaţia etarife) şi a peajelor (prin SMS, portalul www.erovinieta.ro, aplicaţia etarife şi prin punctele de distribuţie aparţinând Rompetrol Downstream) nu va fi posibilă sau va funcţiona cu intermitenţe.

În aceste condiţii, pentru a evita aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele prin celelalte mijloace puse la dispoziţie de către CNAIR. Informaţii cu privire la acestea se regăsesc pe pagina de internet a CNAIR S.A. - cnadnr.ro, secţiunea Produse/Servicii.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

TAXĂ nouă pentru proprietarii de maşini vechi. Măsura a fost introdusă în PNNR

Șoferii români care au mașini vechi ar putea fi nevoiți să mai plătească o taxă. Măsura a fost introdusă în PNNR.

Proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea fi taxaţi. Măsura este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență. Totodată, șoferii care își cumpără mașini noi sau unele electrice „verzi” ar putea primi stimulente, potrivit unui nou sistem de taxare negociat cu Comisia Europeană şi prevăzut în PNRR. Ministrul Mediului, Tanczos Barna a vorbit despre acest subiect, explicând ce presupun aceste măsuri.

„Măsura de reducere a numărului de maşini mai vechi de 15 ani a fost introdusă în PNRR în ultimele zile, în ultima perioadă de negocieri cu Comisia. A fost o recomandare a comisiei. Se va discuta cu Ministerul de Interne, unde se fac înmatriculările, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului şi în scurt timp vom veni cu o propunere”, a explicat Ministrul Mediului, Tánczos Barna în emisiunea "Insider Politic", de la  la Prima TV.

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro