Portugalia, în carantină naţională pentru a doua oară
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Portugalia intră pentru a doua oară în carantină naţională. Sursa: Pexels
Portugalia intră pentru a doua oară în carantină naţională. Sursa: Pexels
Portugalia va intra începând de vineri în a doua carantină la nivel naţional, pentru a frâna răspândirea epidemiei de COVID-19, care a înregistrat miercuri noi recorduri în ţară, a anunţat premierul portughez Antonio Costa. 

Noile restricţii sanitare corespund în linii mari celor care au fost deja în vigoare în martie şi aprilie, însă de această dată şcolile vor rămâne deschise, la fel şi tribunalele sau bisericile, a precizat premierul portughez la finalul unei şedinţe de guvern extraordinare.

"Regula este simplă: fiecare dintre noi trebuie să rămână acasă", a subliniat şeful guvernului socialist, confirmând astfel închiderea magazinelor neesenţiale, a cafenelelor şi restaurantelor.

În mod excepţional, alegătorii se vor putea deplasa să voteze în cadrul primului tur al alegerilor prezidenţiale din 24 ianuarie. Cei care vor dori vor putea vota anticipat chiar din această duminică.

De asemenea, autorităţile portugheze vor cere un test negativ la COVID-19 de la pasagerii ce vor debarca în aeroporturile ţării, a anunţat un pic mai devreme ministrul portughez al afacerilor externe Augusto Santos Silva.

Portugalia a confirmat până în prezent cel puţin 72 de cazuri de infectare cu mutaţia coronavirusului descoperită în decembrie în Marea Britanie. Apariţia acestei mutaţii şi în Portugalia coincide cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19 confirmate în această ţară şi de asemenea a deceselor asociate acestei boli, marţi fiind înregistrate 7.259 de noi infectări şi 155 decese.

În faţa acestei situaţii, toate partidele au susţinut în parlament decizia guvernului condus de socialistul Antonio Costa de a institui un nou lockdown pentru o durată de cel puţin o lună, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel