Portret de Pablo Picasso, vândut la licitație pentru 18,1 milioane de lire sterline
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: www.sothebys.com
foto: www.sothebys.com
Un portret realizat de Pablo Picasso reprezentând-o pe fiica sa, Maya, a fost vândut cu peste 18 milioane de lire sterline în cadrul unei licitaţii la Londra.

Pictura a fost una dintre cele cinci lucrări care au fost achiziţionate pentru o sumă care a depăşit 15 milioane de lire sterline la vânzarea organizată miercuri de casa de licitaţii Sotheby's, scrie Agerpres. Intitulată "Fillette au bateau, Maya", pictura este un portret "vesel" al fiicei artistului spaniol, Maya Widmaier-Picasso - realizat în 1938, când aceasta avea doar doi ani şi jumătate. Lucrarea a fost creată la scurt timp după ce Picasso a finalizat monumentala "Guernica" şi încapsulează fericirea pe care Maya a adus-o în viaţa sa în timpul acestor ani dificili.

Vânzarea a marcat prima apariţie a portretului la o licitaţie din 1999, când a fost vândut pentru 3,7 milioane de euro ca parte a colecţiei lui Gianni Versace de 25 de lucrări de Picasso. Lucrarea a fost achiziţionată pentru suma de 18,1 milioane de lire sterline la licitaţia de miercuri, după ce anterior fusese estimată la 12 milioane de lire sterline. Alte lucrări vândute pentru peste 15 milioane de lire sterline au fost semnate de Gerhard Richter, Lucian Freud, Edvard Munch şi Vasili Kandinski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel