Portarul unei echipe de fotbal a intrat în carantină la pauza meciului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Portarul echipei Belenenses, Andre Moreira, a fost constrâns să părăsească terenul la pauza meciului cu formaţia Moreirense, din campionatul Portugaliei, pentru a intra în carantină, a anunţat Liga portugheză de fotbal, citată de AFP.

"Jucătorului i s-a ordonat la pauză să părăsească terenul, în urma deciziei Autorităţii naţionale de sănătate şi a doctorului Garca Freitas, care a indicat că nu au fost respectate criteriile de distanţare şi izolare", a precizat liga lusitană într-un comunicat difuzat sâmbătă seara.

Moreira, în vârstă de 24 ani, a rata partida precedentă, împotriva liderului FC Porto, pierdută fără drept de apel de Belenenses pe 5 iulie (scor 0-5), după ce al treilea portar al echipei sale, Joao Monteiro, a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Conform presei portugheze, Joao Monteiro împărţea camera sa cu Andre Moreira, cei doi aflându-se aşadar în contact în urmă cu doar o săptămână, astfel că perioada de izolare de 14 zile impusă în astfel de situaţii nu a fost respectată.

Liga portugheză subliniază, însă, că Moreira primise anterior acordul de a evolua în meciul cu Moreirense după ce testele pentru Covid-19 la care a fost supus pe 8, 9 şi 10 iulie s-au dovedit negative.

Belenenses a pierdut în final meciul de pe teren propriu cu Moreirense (scor 0-1), contând pentru etapa a 31-a a campionatului portughez şi disputat cu porţile închise, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel