Poroșenko: Am distrus blindatele. Rusia: Era o fantomă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele ucrainean Petro Poroșenko a confirmat că armata Kievului a distrus "majoritatea blindatelor" parte a convoiului intrat vineri pe teritoriul Ucrainei. Ministrul rus al Apărării dezminte că o coloană de astfel de vehicule ar fi încălcat granița Ucrainei.

Poroșenko i-a spus premierul britanic David Cameron că "majoritatea" blindatelor "au fost distruse de artileria ucraineană în timpul nopții", potrivit Președinției ucrainene.

Președintele Ucrainei a declarat că forțele armate au atacat aceeași coloană de vehicule blindate pe care au văzut-o jurnaliștii occidentali. Nu este clar cum a știut liderul de la Kiev că blindatele distruse coincid cu cele observate de jurnaliștii britanici.

Potrivit unui comunicat al Pentagonului, secretarul pentru Apărare al SUA, Chuck Hagel, a purtat o convorbire telefonică că omulogul său rus, Sergey Shoygu, care a infirmat încălcarea graniței ucrainene de către vehicule rusești.

Un purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a comentat, cu ironie, că e posibil ca armata ucraineană să fi distrus "o fantomă".

Blindate rusești, distruse. Putin are două opțiuni în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel