Porci morţi, Buzău. Autorități: Trebuie să ştim, să intervenim
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Echipa specială de intervenţie a DSV Buzău a intervenit în două cazuri de porci găsiţi morţi, unul într-o gospodărie individuală, în localitatea Gherăseni, iar altul, un mistreţ pe malul râului Buzău, a anunţat luni, la şedinţa extraordinară a Comitetului judeţean Buzău pentru Situaţii de Urgenţă, directorul DSV Buzău, dr. Ciprian Botezatu.

Potrivit sursei citate, un caz de intervenţie a avut loc într-o gospodărie individuală, din localitatea Gherăseni, iar celălalt la un porc mistreţ pe un fond de vânătoare pe malul râului Buzău.

"Ne-a fost notificat un cadavru de porc mistreţ pe un mal al râului Buzău, opus locului unde se afla echipa şi nu putea fi adus la mal, recuperarea cadavrului s-a efectuat cu ajutorul ISU", a declarat directorul DSV Buzău.

Acesta a precizat că probele biologice de la cele două cadavre au fost recoltate şi transmise către un laborator specializat din judeţul Prahova. Directorul DSV Buzău a mai spus că în judeţul Buzău până în acest moment toate probele recoltate au fost negative şi nu există focare de pestă porcină, ci doar supravegheri pasive.

Acesta a solicitat primarilor verificarea teritoriului sub aspectul gestionării eficiente a mişcărilor de animale, în special la nivelul stânelor.

"Ne apropiem de perioada în care mulţi dintre oamenii care au plecat din comunităţi în primăvară pentru diverse activităţi agricole în judeţul Brăila, în special în Insula Mare a Brăilei, vor reveni acasă cu cereale, alte alimente, diverse echipamente şi ustensile, lucru despre care trebuie să ştim pentru a putea să intervenim operativ", a mai declarat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel