Populația Canadei a crescut cu un milion de persoane într-un singur an, datorită politicilor pro-imigrație. Cea mai mare creștere din 1957 încoace
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Populația Canadei a crescut cu peste un milion de oameni pentru prima dată anul trecut, a transmis guvernul.  

Populația țării a crescut de la 38.516.138 la 39.566.248 de persoane, a spus Statistics Canada, scrie BBC.

De asemenea, a marcat cea mai mare rată anuală de creștere a populației înregistrată vreodată acolo - 2,7% - din 1957.

Creșterea a fost alimentată parțial de eforturile guvernului de a recruta migranți în țară pentru a reduce deficitul de forță de muncă, a transmis Statistics Canada.

Țara depinde și de migrație pentru a susține o populație care îmbătrânește.

Dar Statistics Canada a spus că creșterea numărului de imigranți permanenți și temporari ar putea „reprezenta, de asemenea, provocări suplimentare pentru unele regiuni ale țării legate de locuințe, infrastructură și transport și furnizarea de servicii către populație”.

Migrația internațională a reprezentat aproape 96% din creșterea populației, potrivit comunicatului de presă.

Premierul Justin Trudeau a depus eforturi pentru a atrage mai mulți imigranți în țară de la preluarea puterii în 2015. Anul trecut, guvernul a anunțat un plan de a primi o jumătate de milion de imigranți pe an până în 2025.

Guvernul canadian a acceptat, de asemenea, persoane afectate de conflicte precum războiul din Ucraina, criza umanitară din Afganistan și cutremurele din 2023 din Turcia și Siria.

Miercuri, a anunțat prelungirea - până în iulie - a unui program care oferă relocarea temporară a ucraineanilor și a membrilor familiei acestora.

Până acum, peste 600.000 de cereri au fost aprobate din cele aproape un milion care au fost primite - și peste 130.000 de persoane au ajuns în Canada în cadrul inițiativei.

Cea mai mare creștere anterioară a populației din Canada, în 1957, a venit în contextul baby boom-ului de după cel de-al Doilea Război Mondial și al mișcării refugiaților după Revoluția maghiară.

Țara a primit 437.000 de imigranți în 2022, în timp ce numărul rezidenților nepermanenți în țară a crescut cu 607.782, ceea ce reprezintă un „an record pentru procesarea cererilor de imigrare”, potrivit comunicatului de presă al guvernului.

Canada ocupă primul loc în clasamentul celor 38 de țări membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, în privința creșterii populației, potrivit Statistics Canada.

Dacă Canada ar menține creșterea de 2,7% în fiecare an, populația sa s-ar dubla în 26 de ani, a adăugat guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel