Pontul medicului Anca Hâncu pentru salata de boeuf: Așa nu vom mai avea doi centimetri de maioneză peste
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Anca Hâncu  Foto: Crișan Andreescu
Anca Hâncu Foto: Crișan Andreescu
Tuturor ne place salata de boeuf, dar cum procedăm să nu fie o bombă calorică? Aflăm răspunsul de la medicul Anca Hâncu.  

Salata de boeuf este o mâncare populară în România asemănătoare cu salata Olivier. Este adesea servită ca felul întâi în ocazii festive sau ca "entrée".

Medicul Anca Hâncu a spus că are o sugestie pentru salata de boeuf.

„O putem mânca a doua zi la prânz, nu seara. Dar eu am o sugestie pentru că putem pregăti produsele de Crăciun 2021 și Revelion 2022 și mai ușor. În loc de maioneză, se poate pune puțin ulei de măsline și muștar. Astfel nu mai adăugăm ou și doi centimetri de maioneză peste salata de boeuf”, a spus medicul Anca Hâncu la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

VEZI ȘI: Anca Hâncu, medic nutriționist: Gutuile sunt ca un aliment-medicament pentru mai multe boli

Anca Hâncu, medic nutriționist, a vorbit despre un aliment-medicament.

Este vorba despre gutui, supranumite „merele aurii”. Gutuile au puține calorii și multe fibre. 

„Gutuile sunt ca un aliment-medicament pentru persoanele cu hipertensiune, pentru oamenii cu afecțiuni cardiace, pentru persoanele cu obezitate pentru că aceste fructe au multe fibre și stimulează sațietatea. După o gutuie, aceștia nu vor mai avea nevoie să mănânce nimic timp de două-trei ore. O gutuie este foarte bună și pentru persoanele cu astm bronșic, la cele în convalescență, după infecții virale. Oamenilor sănătoși, gutuile le aduc putere, vigoare, sunt un tonic și chiar stimulează potența”, a zis Anca Hâncu, medic nutriționist, la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Poate fi consumată în mai multe feluri

Gutuia poate fi mâncată ca atare atunci când este coaptă sau poate fi mâncată cu zahăr. Este folosită la marmelade și compot sau poate fi coaptă în cuptor. Puternica ei aromă o face să fie un bun complement pentru unele prăjituri. Conținutul ei nutritiv este mic, având totuși vitamine și minerale: potasiu și vitamina C. Conține importante cantități de fibră, are proprietăți dezinfectante și favorizează eliminarea acidului uric. 

„Putem mânca o gutuie ca gustare, între mese, așa crudă, dar unii poate o preferă coaptă sau făcută compot. O putem servi și ca desert - un gem, o peltea făcută cu mai puțin zahăr, sau într-o prăjitură. La mine, în Ardeal, se fac mai multe mâncăruri cu gutui: mâncare de pui cu gutui, mâncare cu ficăței cu gutui”, a mai zis medicul la Antena 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel