Ponta vrea sancţiuni drastice pentru frauda electorală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta îşi face griji în privinţa alegerilor locale din 10 iunie şi lansează un avertisment du către cei care se gândesc la fraudă electorală. Ponta a cerut autorităţilor să devină un actor echidistant în organizarea scrutinului, în caz contrar, pedepsele vor fi aspre. 

Este esenţial pentru modul în care dumneavoastră vă prezentaţi în faţa cetăţenilor ca alegerile din 10 iunie să fie organizate de dumneavoastră în mod ireproşabil şi echidistant. (...) Dumneavoastră aveţi obligaţia să îi sancţionaţi în egală măsură pe toţi cei care greşesc şi pe 10 iunie ceea ce votează oamenii să fie rezultatul final. Nu accept şi vă cer să nu acceptaţi niciun fel de abatere de la această regulă. Am avut în ultima perioadă mult prea multe exemple în care autorităţile statului în loc să aplice legea au închis ochii la ceea ce a însemnat influenţă politică în alegeri şi vă cer în mod imperativ ca pe 10 iunie să arătăm că se pot face alegeri corecte, în care instituţiile statului chiar îşi fac rolul de arbitru şi nu ţin cu una dintre părţi, a spus acesta, la videoconferinţa cu prefecţii.

Ponta a adăugat că nu este interesat din care partid sau al cui candidat este cel care nu respectă regulile, ci să fie luate măsuri ferme de sancţionare a acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel