Data publicării:

Ponta: Voi continua respectarea pactului, deși Băsescu nu-l mai respectă

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
ponta-basescu-dc
ponta-basescu-dc

Victor Ponta a afirmat miercuri că va respecta Acordul de colaborare instituțională pe care l-a semnat cu  Traian Băsescu, deși "e clar" că șeful statului nu mai face acest lucru, după ultimele declarații.

"O claborare instituţională între Guvern şi Preşedinţie trebuie să aibă la bază interesul public, nu interese personale, demagogice, generate de lansarea unui partid", a spus Ponta. Întrebat de jurnalişti dacă pactul de coabitare semnat cu preşedintele mai este în vigoare în acest moment, premierul Ponta a răspuns: "Acel acord de colaborare instituţională, în ceea ce mă priveşte, eu sunt foarte hotărât să îmi respect obligaţiile care îmi revin. Din punctul de vedere al preşedintelui, e foarte clar că nu, domnia sa nu l-a mai respectat şi, mă rog, nu ar fi nici prima şi nici ultima dată când nu îşi respectă un cuvânt dat", a spus Ponta.

 "Cred că obligația mea ca premier e să ignor și să tratez cu indiferență și uneori cu umor ieșirile umorale ale președintelui", "orgolii provocate fie de pierderea puterii, fie de influențe în jurul persoanei președintelui", a comentat șeful guvernului.

Declaraţia premierului survine după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că va lua în 23 august o decizie definitivă privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, explicând că lipsa sa de încredere în Ovidiu Silaghi este urmare a performanţei acestuia la Ministerul Transporturilor. Băsescu a arătat totodată că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani "pe la bănci", el întrebând de unde va mai avea compania bani de investiţii pentru modernizarea CFR Marfă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel