Ponta: USL trebuie să aibă candidaţi comuni la primării
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declara că membrii USL trebuie să se înţeleagă să aibă candidaţi comuni la primării în cazul în care edilii vor fi aleşi din primul tur de scrutin.

Potrivit lui Ponta, PDL "va cumpăra voturi", iar UDMR va avea de câştigat dacă se modifică Legea electorală, în sensul alegerii primarilor dintr-un singur tur de scrutin, astfel că ar fi recomandabil ca reprezentanţii PSD să se înţeleagă cu partenerii din USL să prezinte candidaţi comuni la primării, nu să se lupte candidaţii social-democraţi cu cei liberali, informează Mediafax. "În mod sigur vor câştiga cei de la UDMR, fiindcă sunt localităţi în care minoritatea maghiară nu are mai mult de 30 - 40 la sută din voturi şi de obicei în turul al doilea sigur se vota candidatul român. Dar, pe de altă parte, pentru noi, partidele româneşti, eu sunt convins că, dacă nu se cumpără foarte multe voturi - cei de la PDL au foarte mulţi bani puşi deoparte pentru cumpărat voturi - candidaţii USL, dacă vor fi candidaţi comuni, vor avea până la urmă cel mai mult de câştigat", a spus Ponta.

Acesta a subliniat că membrii USL "trebuie să se înţeleagă" pentru a susţine candidaţi comuni la primării. "Dacă legea vorbeşte de un singur tur, deja nu va mai fi aşa de simplu, va fi cu atât mai mult necesar să se înţeleagă în cele mai multe localităţi şi să lupte împreună împotriva PDL. PDL are o singură armă: cumpărat voturi. Dacă reuşim să îi blocăm această armă, vom câştiga noi. Şi sigur o să mai câştige UDMR nişte primării, pe care altfel nu putea să le câştige în turul al doilea", a conchis Ponta.

Membrii coaliţiei de guvernare au convenit să susţină modificarea legii privind alegerile locale astfel încât primarii să fie aleşi într-un tur de scrutin. Potrivit unui studiu al IPP, însă, schimbarea sistemului de vot pentru primari într-un tur nu ar modifica aproape deloc rezultatul final al alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel