Ponta și Băsescu, întâlnire discretă înaintea ședinței CSAT
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
băsescu ponta dc
băsescu ponta dc

Premierul Victor Ponta a ajuns cu o jumătate de oră mai devreme la ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării și are o întrevedere cu președintele Traian Băsescu, potrivit România Tv.

Probabil, premierul și președintele poartă discuții pe marginea subiectului care astăzi a stârnit multe reacții de nemulțumire: nominalizarea directă a procurorilor Laura Codruța Kovesi și Tiberiu Nițu la Direcția Națională Anticorupție, respectiv Parchetul General. Decizia lui Ponta de a ignora sugestia secției de procurori a CSM este pusă pe seama unei înțelegeri politice dintre șeful executivului și Traian Băsescu.

Administrația prezidențială a anunțat că CSAT se reunește miercuri, de la ora 15:00,  într-o ședință prezidată de președintele Traian Băsescu, pe ordinea de zi figurând stadiul aderării României la spațiul Schengen și demersurile politico-diplomatice. Printre subiectele dezbătute se numără: metodologia de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României; ameninţările cibernetice la adresa României şi securitatea sistemelor informatice de interes naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel